66.2.0
15608
5905647672663
Nowy
Wysokiej jakości balon wykonany z hartowanego szkła sodowego, w wyjątkowym oplocie - doskonały do przechowywania napojów zawierających alkohol. Świetnie sprawdzi się jako pojemnik na różnorodne wina, piwa oraz miody pitne.
64 Przedmiot Przedmioty
Produkt tymczasowo niedostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Wysyłka w ciągu 24 godzin
120 dni na zwrot
Sposoby dostawy | Nazwa | Cena |
---|---|---|
Paczkomat® InPost 24/7 | 11,99 zł | |
InPost Kurier | 16,59 zł | |
InPost Kurier Pobranie | 17,82 zł | |
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) | Za darmo! | |
Kurier - przesyłka gabarytowa | Kurier - przesyłka gabarytowa | 20,91 zł |
to doskonały do przechowywania alkoholowych napojów. Idealny na wino, piwo i miody pitne. Posiada wygodną zakrętkę ułatwiającą szybki dostęp do zawartości, a ergonomiczna rączka zapewnia bezpieczne przenoszenie. Wyposażony w koszyczek ochronny, chroniący przed przypadkowymi uszkodzeniami.
✅ Balon wykonany z wysokiej jakości hartowanego szkła sodowego
✅ Do przechowywania wszelkiego rodzaju trunków
✅ Wygodna zakrętka ułatwiająca szybki dostęp do zawartości
✅ Ergonomiczna rączka zapewnia bezpieczne przenoszenie
✅ Włoska produkcja
To uniwersalny i przydatny produkt w każdym gospodarstwie domowym. Pamiętaj jednak, że nie wolno myć butli w gorącej wodzie ani narażać na gwałtowne zmiany temperatury, ponieważ to może spowodować pęknięcie szkła. Zalecamy mycie w letniej wodzie z dodatkiem detergentu, aby zachować trwałość i bezpieczeństwo produktu.
Balona nie można myć w gorącej wodzie, a tym bardziej poddawać gwałtownym zmianom termicznym!!Zbyt duża temperatura mogła by spowodować pęknięcie szkła.
Balon należy myć w wodzie letniej z dodatkiem środków dezynfekujących np. pirosiarczan potasu. Ogromną zaletą szklanych pojemników jest ich wysoka szczelność, a także stała możliwość "podglądu" zachodzących procesów fermentacyjnych. Zaleca się , aby pierwsze procesy fermentacyjne, były przeprowadzane w pojemniku fermentacyjnym, dopiero po pierwszym zlaniu i odciśnięciu owoców, prowadzimy dalszą fermentację w szklanym balonie
Ze względu na powstające w trakcie burzliwej fermentacji duże naprężenia, zalecane jest w tym okresie zamknięcie balonu, mniej szczelnym, czopem z waty, co zapobiega jego ewentualnemu pęknięciu.