Mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy wiejskiej BROWIN Rozszerzyć

Mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy wiejskiej BROWIN

72.1.3

11440

5908277704841

Nowy

Mieszanka ziół i przypraw marki Browin podkreślająca walory smakowe i zapachowe kiełbasy wiejskiej.

Więcej szczegółów

20 Przedmioty

6,19 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni %price%

Zapytaj o produkt

Mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy wiejskiej BROWIN

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Wysyłka w ciągu 24 godzin

120 dni na zwrot

Dostawa już od 11,99 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Paczkomat® InPost 24/7 Paczkomat® InPost 24/7 11,99 zł
InPost Kurier InPost Kurier 16,59 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 17,82 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier - przesyłka gabarytowa Kurier - przesyłka gabarytowa 20,91 zł
Specjalnie dobra mieszanka aromatycznych ziół i przypraw do przygotowania domowej wiejskiej kiełbasy. 

Najważniejsze cechy mieszanki do kiełbasy wiejskiej:
  • Naturalny skład pozbawiony cukru. soli oraz sztucznych dodatków takich jak glutaminian sodu
  • Wydajność - jedno opakowanie mieszanki wystarcza na wyrób kiłbasy z 5 kg mięsa
  • Łatwość i wygoda użycia - wystarczy wsypać mieszankę do mięsa
Skład: pieprz czarny, papryka słodka czerwona, ostra papryka, gałka muszkatołowa, czosnek, majeranek

Opakowanie zawiera 20 g mieszanki.

Przepis na kiełbasę wiejską

Składniki na 5 kg kiełbasy:
4 kg wieprzowiny (karczku lub łopatki), 0,5 kg wołowiny, 0,5 kg boczku lub słoniny, 100 ml zimnej wody, 15 g saletry potasowej, 75 g soli, 1 opakowanie mieszanki ziół i przypraw Do kiełbasy wiejskiej.

Przygotowanie:
Mięso pokrój na kawałki, części tłuste zmiel na drobnym sicie, części chude na grubszym sicie lub szarpaku. Wołowinę zmiel osobno na najdrobniejszych oczkach i wyrób z 100 ml zimnej wody, tak aby wydzielił się biały kleik, który zwiąże całą masę mięsną. Połącz ze sobą zmielone rodzaje mięsa, dodaj saletrę, sól i przyprawy. Całość dokładnie wyrób, przykryj i odstaw na dobę do lodówki. Po tym czasie, ok. 3 h przed przystąpieniem do nadziewania mięsa, przygotuj i namocz jelita w letniej wodzie (ok. 25°C). Mięso wyjmij z lodówki ok. godziny przed nadziewaniem, aby delikatnie się ogrzało. 

Jelita napełnij przy użyciu nadziewarki, formując równomierne odcinki kiełbasy. Napełnione kiełbasy rozwieś do obsuszenia na kilka godzin w temperaturze pokojowej (można użyć wentylatora), aż jelito delikatnie ściemnieje.

Kiedy będzie dobrze osuszone, umieść w wędzarni i wędź w temperaturze 40 - 60°C przez ok. 4h (do osiągnięcia delikatnie brązowej barwy). 

Po wyjęciu z wędzarni kiełbasę patrz przez ok. 18 - 20 min, wkładając ją do wody o temperaturze 75 - 80°C i utrzymując zadaną temperaturę w czasie całego procesu parzenia. Po sparzeniu rozwieś do wyschnięcia w chłodnym miejscu.


Napisz opinię

Mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy wiejskiej BROWIN

Mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy wiejskiej BROWIN