Zakwas chlebowy pszenny z drożdzami 23g BROWIN Rozszerzyć

Zakwas chlebowy pszenny z drożdżami 23g BROWIN

72.2.1

11441

5908277713713

Nowy

Zakwas chlebowy pszenny z drożdżami i słodem do wypieku zdrowego i aromatycznego domowego pieczywa.

Więcej szczegółów

19 Przedmioty

5,35 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni %price%

Zapytaj o produkt

Zakwas chlebowy pszenny z drożdżami 23g BROWIN

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Wysyłka w ciągu 24 godzin

120 dni na zwrot

Dostawa już od 11,99 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Paczkomat® InPost 24/7 Paczkomat® InPost 24/7 11,99 zł
InPost Kurier InPost Kurier 16,59 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 17,82 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier - przesyłka gabarytowa Kurier - przesyłka gabarytowa 20,91 zł
Zakwas chlebowy pszenny marki Browin zapewnia wydłużoną świeżość  i lepszą przyswajalność pieczywa. Nadaje wypiekom lekko kwaśny smak, soczysty, ciemny miękisz i chrupiącą skórkę. 

Najważniejsze cechy produktu:
  • Lekkostrawny - ma wysoką przyswajalność zarówno wśród dzieci jak i osób starszych
  • Opakowanie zawiera 2 saszetki - jedna zawiera specjalnie wyselekcjonowane drożdże, a druga zakwas 
  • Jedno opakowanie wystarcza wystarcza na wypiek bochenka do 750 g
  • Nadaje się do wypieku pieczywa zarówno w piekarniku, jak i automacie 
  • Brak sztucznych substancji i polepszaczy smaku
Składniki: wysuszony zakwas pszenny 65,2% (zmielone produkty pszenne, słód pszenny, kultury starterowe zakwasu), drożdże suszone 34,8% (S. cerevisiae, emulgator: monosterynian sorbitolu).

Dodatkowe informacje:
Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.
Produkt naturalny — ulega zmianom.
Alergeny: zawiera gluten.
Przechowywać w suchym, chłodnym, zacienionym miejscu.

Przepis na wypiek 750 g chleba z zakwasem pszennym:

Składniki:

  • 350 ml letniej wody,
  • 10 g soli,
  • 500 g mąki pszennej,
  • 1 opakowanie Zakwasu chlebowego pszennego z drożdżami (zakwas i drożdże).
  • Opcjonalnie: 4 łyżki ziaren, np. słonecznika, dyni.

Piekarnik:
Z wymienionych składników wyrób ciasto - do uzyskania masy o elastycznej konsystencji, by ciasto odchodziło od naczynia. Pozostaw na ok. 1 godz. pod przykryciem, w ciepłym miejscu. Następnie ciasto ponownie wyrób (wystarczy przez krótki czas) i przełóż do formy. Pozostaw ponownie w ciepłym miejscu - do wyrośnięcia, by ciasto podwoiło swą objętość. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. 200℃.

Automat do wypieku chleba:
Do misy automatu dodaj w podanej kolejności wymienione składniki i ustaw program podstawowy (BASIC), by uzyskać średnio zarumienioną skórkę. Chleb będzie gotowy po ok. 3 godz.


Napisz opinię

Zakwas chlebowy pszenny z drożdżami 23g BROWIN

Zakwas chlebowy pszenny z drożdżami 23g BROWIN