PlantiCo - Hodowla i Nasiennictwo Ogrodnicze Zielonki Sp. z o.o. to ceniony producent nasion warzyw i roślin uprawnych ale firma oferuje także bardzo różnorodną ofertę nasion wielu odmian kwiatów, traw, ziół oraz roślin ozdobnych.
PlantiCo Sp. z o. o. to firma hodowlano-nasienna z tradycją. Oferująca szeroki asortyment nasion warzyw i kwiatów, w tym wiele odmian własnej hodowli, w firmowych opakowaniach, dla odbiorców hurtowych i detalicznych oraz producentów wielkotowarowych i zakładów przetwórczych. PlantiCo Sp. z o. o. jest obecnie właścicielem około 200 odmian warzyw i ponad 100 odmian kwiatów. Ofertę uzupełniają nasiona ziół, traw, jak również grzyby. Produkty PlantiCo posiadają wysoką jakość nasion i pewność odmianową.
MniejMiąższ soczysty, o malinowej barwie, mięsisty, bardzo smaczny.
Przeznaczone są one do bezpośredniego spożycia, jak również przydatne do mrożenia.
Odmiana idealna do suszenia. Nadaje się do wysiewu we wszystkich terminach, także jesienią. Wysoka zawartość wapnia, żelaza oraz witamin i soli mineralnych
Roślina jednoroczna. Wymaga gleby żyznej, przepuszczalnej. Stanowisko ciepłe i słoneczne.
Miąższ biały, łagodny. Okres wegetacji 30 dni.
Korzeń duży, biały, średnio długi, stożkowaty, nie pękający.
Odmiana gruntowa wczesna, krucha, nadająca się do uprawy wiosennej w nieogrzewanym tunelu foliowym, a także do uprawy gruntowej. Dojrzałość osiąga po 45–50 dniach od wysadzenia rozsady. Główki są średniej wielkości 600–650 g. Sałata o wysokich walorach smakowych.
Odmiana karłowa średniopóźna, samokończąca, wiotkołodygowa, mocno plenna. Owoce są koloru czerwonego o koształce eliptycznym. Zaletą tejże odmiany jest zwiększona tolerancja na zarazę ziemniaka, a takżę duża twardość owoców.
Roślina sałatowa i przyprawowa. Działa pobudzająco na apetyt i trawienie.
Roślina jednoroczna, łatwa w uprawie, bardzo dekoracyjna, kwitnąca całe lato.
Nasiona na taśmie ułatwiają wysiew do gruntu.
Zastosowanie: ogrody skalne, grzędy kwiatowe, obwódki, kwiat cięty.
Zastosowanie: do skrzynek balkonowych, doniczek, na rabaty i kwiat cięty.
W kuchni stosuje się ją jako dodatek do: sałatek, twarogu, ryżu, jaj, herbaty.
Odmiana średniowczesna, ogórek typowo konserwowy. Charakteryzuje się kształtnymi owocami, wolny od goryczy, drobnobrodawkowy z cienką skórką.