N11.1.3
5929
5908277703387
Nowy
Drożdże do produkcji cydru wytrawnego. Orzeźwiający smak, idealnie gasi pragnienie w upalne dni. popularny w Wielkiej Brytanii, północnej Francji,Belgii,Irlandii oraz na Litwie. W Polsce jest produkowany od początku XIX w.
-1 Przedmiot Przedmioty
Produkt tymczasowo niedostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
120 dni na zwrot
Sposoby dostawy | Nazwa | Cena |
---|---|---|
![]() | Paczkomat® InPost 24/7 | 11,99 zł |
![]() | InPost Kurier | 16,59 zł |
![]() | InPost Kurier Pobranie | 17,82 zł |
![]() | Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) | Za darmo! |
![]() | Kurier DHL | 16,99 zł |
![]() | Kurier DHL (pobranie) | 22,13 zł |
![]() | Kurier DHL - przesyłka gabarytowa | 34,99 zł |
* Dla zakupów powyżej 99,00 zł darmowa dostawa!
Jabłka przebrać i dokładnie umyć. Następnie pokroić (nie obierać ze skórki) i rozdrobnić (zmielić). Z uzyskanej miazgi wycisnąć sok. Sok jabłkowy przelać do balonu, wyregulować kwasowość i zawartość cukru. Dodać drożdże do cydru i pożywkę. Fermentacja powinna zachodzić w temperaturze 18-24°C. Po około 3-4 tygodniach, po ustaniu fermentacji, płyn zlać znad osadu.
W zależności od upodobań delikatnie dosłodzić miodem, słodzikiem, zagęszczonym sokiem jabłkowym lub gruszkowym. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 2 tygodnie. Po tym czasie cydr gotowy jest do konsumpcji, część można przeznaczyć do dojrzewania po uprzednim rozlaniu do butelek. *Dla uzyskania cydru musującego, cukier dodać bezpośrednio do butelek w ilości 3-5 g (jak przy wyrobie piwa domowego). Butelki szczelnie zamknąć i pozostawić do dojrzewania.
Symbol produktu: BW-703387
Waga | do 5 G |
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również: