Drożdże do cydru wytrawnego 5g BIOWIN
<p><span style="font-family: tahoma,arial,helvetica,sans-serif; font-size: 10pt;">Drożdże do produkcji cydru wytrawnego. Orzeźwiający smak, idealnie gasi pragnienie w upalne dni. popularny w Wielkiej Brytanii, północnej Francji,Belgii,Irlandii oraz na Litwie. W Polsce jest produkowany od początku XIX w.</span></p> <p><br /><br /></p>Drożdże do produkcji cydru wytrawnego. Orzeźwiający smak, idealnie gasi pragnienie w upalne dni. popularny w Wielkiej Brytanii, północnej Francji,Belgii,Irlandii oraz na Litwie. W Polsce jest produkowany od początku XIX w.
Sposoby dostawy | Nazwa | Cena |
---|---|---|
![]() | InPost Paczkomaty 24/7 | 9,99 zł |
![]() | InPost Kurier | 14,99 zł |
![]() | InPost Kurier Pobranie | 17,98 zł |
![]() | Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) | Za darmo! |
![]() | Kurier DHL (dostawa w godzinach: 18-22) | 29,51 zł |
![]() | Kurier DHL (pobranie - dostawa w godzinach: 18-22) | 31,97 zł |
![]() | przesyłka kurierska | 184,50 zł |
Jabłka przebrać i dokładnie umyć. Następnie pokroić (nie obierać ze skórki) i rozdrobnić (zmielić). Z uzyskanej miazgi wycisnąć sok. Sok jabłkowy przelać do balonu, wyregulować kwasowość i zawartość cukru. Dodać drożdże do cydru i pożywkę. Fermentacja powinna zachodzić w temperaturze 18-24°C. Po około 3-4 tygodniach, po ustaniu fermentacji, płyn zlać znad osadu.
W zależności od upodobań delikatnie dosłodzić miodem, słodzikiem, zagęszczonym sokiem jabłkowym lub gruszkowym. Pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 2 tygodnie. Po tym czasie cydr gotowy jest do konsumpcji, część można przeznaczyć do dojrzewania po uprzednim rozlaniu do butelek. *Dla uzyskania cydru musującego, cukier dodać bezpośrednio do butelek w ilości 3-5 g (jak przy wyrobie piwa domowego). Butelki szczelnie zamknąć i pozostawić do dojrzewania.
Symbol produktu: BW-703387
Waga | do 5 G |
Obecny zakres działalności:
Obecnie firma Biowin zatrudnia kilkadziesiąt osób, dysponuje własnym transportem, dużymi powierzchniami magazynowymi oraz rozbudowanym działem produkcyjnym.