Nowy Drożdże suszone Fermicru LS2 BIOWIN Rozszerzyć

Drożdże suszone Fermicru LS2 BIOWIN

Biowin Biowin

BW-917758

Nowy

Drożdże aktywne, suszone FERMICRU LS2, idealnie nadaje się do produkcji win musujących czerwonych, białych oraz różowych. Charakteryzuje się pełnym oraz szybkim odfermentowaniem, z bardzo mała ilością osadu i szybkim klarowaniem. Posiada tolerancje alkoholową do 16%

Więcej szczegółów

4,95 zł

0.01 kg

✈   Wysyłka w ciągu 48 godzin 

↺   120 dni na zwrot

☎   12 312 51 56

✉   info@egarden24.pl
Dostawa już od 9,99 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

Sposoby dostawy Nazwa Cena
InPost Paczkomaty 24/7 InPost Paczkomaty 24/7 9,99 zł
InPost Kurier InPost Kurier 14,99 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 17,98 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier DHL (dostawa w godzinach: 18-22) Kurier DHL (dostawa w godzinach: 18-22) 29,51 zł
Kurier DHL (pobranie - dostawa w godzinach: 18-22) Kurier DHL (pobranie - dostawa w godzinach: 18-22) 31,97 zł
przesyłka kurierska przesyłka kurierska 184,50 zł

Drożdże winiarskie to mikroskopijne, organizmy jednokomórkowe niedostrzegalne gołym okiem. Maja elementarne znaczenie przy produkcji alkoholu zarówno tego wytwarzanego na skalę międzynarodową jak i przy produkcji domowej na własny użytek.
Drożdże są, ważne gdyż odpowiadają za prawidłową fermentacje alkoholową. Szare mikroskopijne grzyby pochłaniają cukier, a następnie rozkładają go na etanol i dwutlenek węgla.
Wino otrzymane z soku owocowego zawdzięczamy grupie drożdży należących do rodzaju Saccharomyces cerevisiae i Saccharomyces bayanus. W przemyśle winiarskim posiadamy wiele drożdży szlachetnych podzielonych na szereg ras, zależnych od upodobań substratowych czyli rodzaje owoców,stężenia cukru oraz szybkości i wydajności wyprodukowanego alkoholu.
 
Inne dostępne rasy drożdży:


Fermivin PDM (Saccharomyces bayanus)– do win białych i czerwonych, fermentujące nawet w trudnych warunkach (np.: zbyt niska temperatura, wysokie stężenie garbników oraz cukru); dobre do win musujących oraz wtórnej fermentacji. Tolerancja na alkohol do ok16%
Fermivin – do win białych i czerwonych, gwarantują szybką i pełną fermentację. Tolerancja na alkohol do ok14%.
Fermicru VR5 – do win czerwonych, szczególnie trudno fermentujących np.: z aronii. Nadają się do trunków przeznaczonych do wieloletniego leżakowania. Tolerancja na alkohol do ok15%.
EnoVini- doskonała mieszanka dwóch szczepów drożdży winiarskich, do win owocowych, czerwonych i białych, nadająca niepowtarzalny bukiet. Tolerancja na alkohol do ok18 %.


Dlaczego warto kupić produkt ?
 
-tolerancja alkoholowa do 16%
-gotowe wino jest dobrze od fermentowane
-trwały kolor wina oraz doskonale dobrany bukiet
-mała ilość osadu, szybkie klarowanie

Charakterystyka:

Komórki wysoce aktywnych drożdży, suszone są fluidalnie il.7g.

 
Użytkowanie:

 
Drożdże suszone fluidalne, bez konieczności wstępnego namnożenia i uaktywnienia. Zalecane jest tylko wykonanie ich wstępnej rehydratacji, które polega na wymieszaniu drożdży w ok. 100ml letniej wody oraz pozostawić na ok 15minut w pokojowej temperaturze.  
Drożdże przechowujemy w suchym i chłodnym miejscu.


Wydajność:
 
Pojedyncza dawka wystarcza na wyprodukowanie  do 35 l wina.
 
UWAGA:

We wszystkich etapach przygotowania szczepionki drożdży niezwykle ważne jest zachowanie sterylnych warunków. Szczególna uwagę zwrócić należy na czystość naczynia, w którym namnażane będą drożdże.

Symbol produktu: BW-917758

Napisz opinię

Drożdże suszone Fermicru LS2 BIOWIN

Drożdże suszone Fermicru LS2 BIOWIN

Obecny zakres działalności:

Obecnie firma Biowin zatrudnia kilkadziesiąt osób, dysponuje własnym transportem, dużymi powierzchniami magazynowymi oraz rozbudowanym działem produkcyjnym.



  • Obsługujemy hurtownie oraz centra handlowe w całym kraju i sukcesywnie zwiększamy eksport.

  • Prowadzimy sprzedaż na stronie www.biowin.pl oraz na stronach tj. Allegro oraz Ebay.

  • Posiadamy własne laboratorium mikrobiologiczne, od kilku lat z wdrożonym systemem HACCP.