N11
5931
Nowy
Drożdże aktywne, suszone FERMICRU LS2, idealnie nadaje się do produkcji win musujących czerwonych, białych oraz różowych. Charakteryzuje się pełnym oraz szybkim odfermentowaniem, z bardzo mała ilością osadu i szybkim klarowaniem. Posiada tolerancje alkoholową do 16%
Sposoby dostawy | Nazwa | Cena |
---|---|---|
![]() | InPost Kurier | 16,59 zł |
![]() | InPost Paczkomaty 24/7 | 9,99 zł |
![]() | InPost Kurier Pobranie | 17,82 zł |
![]() | Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) | Za darmo! |
![]() | Kurier DHL | 16,99 zł |
![]() | Kurier DHL (pobranie) | 22,13 zł |
![]() | Kurier DHL - przesyłka gabarytowa | 34,99 zł |
Drożdże winiarskie to mikroskopijne, organizmy jednokomórkowe niedostrzegalne gołym okiem. Maja elementarne znaczenie przy produkcji alkoholu zarówno tego wytwarzanego na skalę międzynarodową jak i przy produkcji domowej na własny użytek.
Drożdże są, ważne gdyż odpowiadają za prawidłową fermentacje alkoholową. Szare mikroskopijne grzyby pochłaniają cukier, a następnie rozkładają go na etanol i dwutlenek węgla.
Wino otrzymane z soku owocowego zawdzięczamy grupie drożdży należących do rodzaju Saccharomyces cerevisiae i Saccharomyces bayanus. W przemyśle winiarskim posiadamy wiele drożdży szlachetnych podzielonych na szereg ras, zależnych od upodobań substratowych czyli rodzaje owoców,stężenia cukru oraz szybkości i wydajności wyprodukowanego alkoholu.
Inne dostępne rasy drożdży:
Fermivin PDM (Saccharomyces bayanus)– do win białych i czerwonych, fermentujące nawet w trudnych warunkach (np.: zbyt niska temperatura, wysokie stężenie garbników oraz cukru); dobre do win musujących oraz wtórnej fermentacji. Tolerancja na alkohol do ok16%
Fermivin – do win białych i czerwonych, gwarantują szybką i pełną fermentację. Tolerancja na alkohol do ok14%.
Fermicru VR5 – do win czerwonych, szczególnie trudno fermentujących np.: z aronii. Nadają się do trunków przeznaczonych do wieloletniego leżakowania. Tolerancja na alkohol do ok15%.
EnoVini- doskonała mieszanka dwóch szczepów drożdży winiarskich, do win owocowych, czerwonych i białych, nadająca niepowtarzalny bukiet. Tolerancja na alkohol do ok18 %.
Dlaczego warto kupić produkt ?
-tolerancja alkoholowa do 16%
-gotowe wino jest dobrze od fermentowane
-trwały kolor wina oraz doskonale dobrany bukiet
-mała ilość osadu, szybkie klarowanie
Charakterystyka:
Komórki wysoce aktywnych drożdży, suszone są fluidalnie il.7g.
Użytkowanie:
Drożdże suszone fluidalne, bez konieczności wstępnego namnożenia i uaktywnienia. Zalecane jest tylko wykonanie ich wstępnej rehydratacji, które polega na wymieszaniu drożdży w ok. 100ml letniej wody oraz pozostawić na ok 15minut w pokojowej temperaturze.
Drożdże przechowujemy w suchym i chłodnym miejscu.
Wydajność:
Pojedyncza dawka wystarcza na wyprodukowanie do 35 l wina.
UWAGA:
We wszystkich etapach przygotowania szczepionki drożdży niezwykle ważne jest zachowanie sterylnych warunków. Szczególna uwagę zwrócić należy na czystość naczynia, w którym namnażane będą drożdże.
Symbol produktu: BW-917758
Drożdże suszone Fermicru LS2 BIOWIN
Obecny zakres działalności:
Obecnie firma Biowin zatrudnia kilkadziesiąt osób, dysponuje własnym transportem, dużymi powierzchniami magazynowymi oraz rozbudowanym działem produkcyjnym.
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
* Pola wymagane
lub Anuluj