Drożdże suszone FERMIVIN BIOWIN Rozszerzyć

Drożdże suszone FERMIVIN BIOWIN

69.1.2

5932

5904816017557

Nowy

Drożdże aktywne, suszone Fermivin idealnie nadaja się do win białych i czerwonych, gwarantują szybką i pełną fermentację. Posiada tolerancja na alkohol do ok 14%.

Więcej szczegółów

55 Przedmioty

4,87 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni %price%

Zapytaj o produkt

Drożdże suszone FERMIVIN BIOWIN

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Browin

Wysyłka w ciągu 24 godzin

120 dni na zwrot

Dostawa już od 14,85 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Paczkomat® InPost 24/7 Paczkomat® InPost 24/7 14,85 zł
InPost Kurier InPost Kurier 17,75 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 19,91 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier - przesyłka gabarytowa Kurier - przesyłka gabarytowa 20,91 zł

Drożdże winiarskie to mikroskopijne, organizmy jednokomórkowe niedostrzegalne gołym okiem. Maja elementarne znaczenie przy produkcji alkoholu zarówno tego wytwarzanego na skalę międzynarodową jak i przy produkcji domowej na własny użytek.
Drożdże są, ważne gdyż odpowiadają za prawidłową fermentacje alkoholową. Szare mikroskopijne grzyby pochłaniają cukier, a następnie rozkładają go na etanol i dwutlenek węgla.
Wino otrzymane z soku owocowego zawdzięczamy grupie drożdży należących do rodzaju
Saccharomyces cerevisiae i Saccharomyces bayanus. W przemyśle winiarskim posiadamy wiele drożdży szlachetnych podzielonych na szereg ras, zależnych od upodobań substratowych czyli rodzaje owoców,stężenia cukru oraz szybkości i wydajności wyprodukowanego alkoholu.
 
Inne dostępne rasy drożdży:


Fermivin PDM (Saccharomyces bayanus)do win białych i czerwonych, fermentujące nawet w trudnych warunkach (np.: zbyt niska temperatura, wysokie stężenie garbników oraz cukru); dobre do win musujących oraz wtórnej fermentacji. Tolerancja na alkohol do ok16%
Fermicru LS2 (Saccharomyces bayanus)- do win białych, czerwonych oraz różowych. Doskonałe do win musujących. Charakteryzują się szybkim i pełnym odfermentowniem, bardzo małą ilość osadu i szybkim klarowaniem. Tolerancja na alkohol do ok16%
Fermicru VR5 do win czerwonych, szczególnie trudno fermentujących np.: z aronii. Nadają się do trunków przeznaczonych do wieloletniego leżakowania. Tolerancja na alkohol do ok15%.
EnoVini- doskonała mieszanka dwóch szczepów drożdży winiarskich, do win owocowych, czerwonych i białych, nadająca niepowtarzalny bukiet. Tolerancja na alkohol do ok18 %.


Dlaczego warto kupić produkt ?
 

-tolerancja alkoholowa do 14%
-gotowe wino jest dobrze od fermentowane
-trwały kolor wina oraz doskonale dobrany bukiet
-mała ilość osadu, szybkie klarowanie

Charakterystyka:

Komórki wysoce aktywnych drożdży, suszone są fluidalnie il.7g.

 
Użytkowanie:

 
Drożdże suszone fluidalne, bez konieczności wstępnego namnożenia i uaktywnienia. Zalecane jest tylko wykonanie ich wstępnej rehydratacji, które polega na wymieszaniu drożdży w ok. 100ml letniej wody oraz pozostawić na ok 15 minut w pokojowej temperaturze.  
Drożdże przechowujemy w suchym i chłodnym miejscu.

Wydajność:
 
Pojedyncza dawka wystarcza na wyprodukowanie  do 35 l wina.
 
UWAGA:

We wszystkich etapach przygotowania szczepionki drożdży niezwykle ważne jest zachowanie sterylnych warunków. Szczególna uwagę zwrócić należy na czystość naczynia, w którym namnażane będą drożdże.
 
Symbol produktu: BW-017557

Napisz opinię

Drożdże suszone FERMIVIN BIOWIN

Drożdże suszone FERMIVIN BIOWIN