N11.1.4
5934
5904816919608
Nowy
Drożdże gorzelnicze TURBO 72h, to idealny produkt do szybkiej i pewnej fermentacji nastawów cukrowych oraz zbożowych. Przy nastawie 6,5kg cukru otrzymamy czysty 15% alkohol.
0 Przedmiot Przedmioty
Produkt tymczasowo niedostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
120 dni na zwrot
Sposoby dostawy | Nazwa | Cena |
---|---|---|
![]() | Paczkomat® InPost 24/7 | 11,99 zł |
![]() | InPost Kurier | 16,59 zł |
![]() | InPost Kurier Pobranie | 17,82 zł |
![]() | Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) | Za darmo! |
![]() | Kurier DHL | 16,99 zł |
![]() | Kurier DHL (pobranie) | 22,13 zł |
![]() | Kurier DHL - przesyłka gabarytowa | 34,99 zł |
* Dla zakupów powyżej 99,00 zł darmowa dostawa!
Drożdże TURBO firmy BIOWIN, mogą być użyte nie tylko do fermentacji sacharozy, ale również do zacierów kukurydzianych, jęczmiennych, żytnich, pszenicznych oraz ziemniaczanych lub z melasy.
Drożdże gorzelnicze to nieodzowny sprzymierzeniec do produkcji mocniejszych trunków alkoholowych. Drożdże wchodzą w reakcję i pozwalają na zafermentowanie nastawu cukrowego, zbożowego a nawet owocowego. Dzięki czemu możemy otrzymać zacier, który możemy przerobić na domowy bimber lub bardziej szlachetne różne odmiany wódki oraz whisky lub koniak. 15% czystego alkoholu w 3 dni!. Produkt przechowujemy w suchym i czystym miejscu, aby w pełni spełnił swoje zadanie.
Dlaczego warto kupić produkt ?
-wysoka wydajność 25L
-szybka fermentacja do 72h
-otrzymany alkohol do 15%
-zawartość witaminy B1
Moc nastawu ?
Moc nastawu, którą otrzymamy po dodaniu drożdży gorzelniczych jest przede wszystkim uzależniona od ilości cukru w roztworze. Przy 6 kg. w 25 litrowym nastawie można z reguły uzyskać około 12-13%, natomiast 8 kg. pozwala na stworzenie zacieru 19-20%. Niestety nie z każdym szczepem drożdży otrzymamy mocny zacier. Stworzenie trunku wysokoprocentowego jest możliwe, po dodaniu drożdży z odpowiednią odpornością alkoholową. W przeciwnym wypadku zginą zbyt wcześnie i fermentacja ustanie. Do fermentacji większych ilości cukru przeznaczone są zwykle drożdże oznaczone cyfrą 8.
Sposób wykonania:
-W pojemniku fermentacyjnym rozpuszczamy 6-6,5kg cukru w 6 litrach gorącej, przegotowanej wody.
-Następnie uzupełniamy zimna wodę do 25L
-Studzimy roztwór do temperatury 30-35 stopni Celsjusza, i następnie dodajemy drożdże Turbo oraz dokładnie mieszamy.
-Montujemy rurkę fermentacyjną, całość poddajemy fermentacji w temperaturze 22-29 stopni Celsjusza w czasie 3 dni.
UWAGA!!!
FERMENTACJA PRZEBIEGA BARDZO BURZLIWIE
Skład:
-drożdże gorzelnicze
-pożywka mineralna
-witamina B1.
Wydajność:
Z 120g produktu otrzymamy do 25L gotowego czystego alkoholu
Symbol produktu: BW-919608
Waga | do 200 G |
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również: