Mieszanka ziół i przypraw do słoikówki 30g Browin Rozszerzyć

Mieszanka ziół i przypraw do słoikówki 30g Browin

72.1.3

11322

5908277716721

Nowy

Kompozycja aromatycznych ziół i przypraw podkreślających smak i zapach domowej Słoikówki.

Więcej szczegółów

22 Przedmioty

6,19 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni %price%

Zapytaj o produkt

Mieszanka ziół i przypraw do słoikówki 30g Browin

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Wysyłka w ciągu 24 godzin

120 dni na zwrot

Dostawa już od 14,85 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Paczkomat® InPost 24/7 Paczkomat® InPost 24/7 14,85 zł
InPost Kurier InPost Kurier 17,75 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 19,91 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier - przesyłka gabarytowa Kurier - przesyłka gabarytowa 20,91 zł
Mieszanka ziół i przypraw marki Browin o łagodnym smaku. Nadaje walorów smakowych i zapachowych Słoikówce - domowemu mięsie z galaretką przypominającemu konserwę. W skład mieszanki wchodzą: pieprz czarny, czosnek granulowany, majeranek, cebula suszona, gałka muszkatołowa, ziele angielskie.

Składniki na 2 kg Słoikówki:

  • 500 g boczku
  • 500 g karczku
  • 500 g łopatki
  • 250 g słoniny
  • 250 g wołowiny
  • 200 ml wody
  • 30 g mieszanki ziół i przypraw do Słoikówki
  • 30 g soli

Przepis:

Tłuste mięso zmiel przez sito z oczkami o średnicy 8 mm, a chudsze przez sito o oczkach 12 mm (ewentualnie użyj szarpaka, jeśli chcesz otrzymać większe kawałki mięsa). Wołowinę zmiel dwukrotnie używając sita z najmniejszymi oczkami, a następnie dobrze wyrób z zimną wodą, aż do wydzielenia się białego kleiku. Zmielone mięso połącz, dopraw dedykowaną mieszanką ziół i przypraw do Słoikówki, dodaj sól i dokładnie wyrób. Odstaw na 24 godz. do lodówki. Po tym czasie wyparz słoiki i włóż do nich mięso, wypełniając po brzegi. Zakręcone słoiki włóż do garnka z ciepłą wodą powyżej poziomu mięsa. Poddaj pasteryzacji (od rozpoczęcia wrzenia gotuj 40 minut). Następnego dnia powtórz pasteryzację - prowadź ją przez 40 minut.

By zwiększyć trwałość słoikówki, poddaj ją pasteryzacji również trzeciego dnia.

Napisz opinię

Mieszanka ziół i przypraw do słoikówki 30g Browin

Mieszanka ziół i przypraw do słoikówki 30g Browin