Podpuszczka do serów mikrobiologiczna w płynie 50 ml BROWIN Rozszerzyć

Podpuszczka do serów mikrobiologiczna w płynie 50 ml BROWIN

72.2.1

11349

5908277707293

Nowy

Płynna podpuszczka do produkcji serów umożliwiająca domową produkcję serów z różnych rodzajów mleka.

Więcej szczegółów

27 Przedmioty

11,99 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni %price%

Zapytaj o produkt

Podpuszczka do serów mikrobiologiczna w płynie 50 ml BROWIN

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Browin

Wysyłka w ciągu 24 godzin

120 dni na zwrot

Dostawa już od 14,85 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Paczkomat® InPost 24/7 Paczkomat® InPost 24/7 14,85 zł
InPost Kurier InPost Kurier 17,75 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 19,91 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier - przesyłka gabarytowa Kurier - przesyłka gabarytowa 20,91 zł

Płynna podpuszczka mikrobiologiczna marki Browin uzyskana w wyniku fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei. Jest to preparat enzymatyczny o aktywności 10 000 MCU/ml. Pozwala na szybką i łatwą domową produkcję sera z różnego rodzaju mleka - krowiego, koziego, a także sojowego. 

Najważniejsze cechy produktu:

  • Opakowanie zawiera 50 ml podpuszczki - 5 kropli wystarcza na 1L mleka
  • Uzyskana z fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei
  • Łatwość użycia 
  • Możliwość produkcji serów z różnych rodzajów mleka
  • 100% wegetariańska

Sposób użycia: 

Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez Ciebie ilości mleka. W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj podpuszczkę do podgrzanego do temperatury 33 °C mleka (szczegółowe informacje podane są w przepisach na sery). Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu na około 40-60min.

Dodatkowe informacje:

  • Użycie podpuszczki wymaga dodatku chlorku wapnia (CaCl2) w ilości od 10 do 100 g/100 l mleka, w zależności od rodzaju sera.
  • Optymalne pH mleka dla prawidłowego działania podpuszczki mieści się w zakresie 6 - 7
  • Aby podpuszczka zachowała swoje enzymatyczne właściwości, należy przechowywać ją w temperaturze 4-6°C

Napisz opinię

Podpuszczka do serów mikrobiologiczna w płynie 50 ml BROWIN

Podpuszczka do serów mikrobiologiczna w płynie 50 ml BROWIN