Zrębki do wędzenia i grillowania 70% olcha+30% buk  450g BROWIN Rozszerzyć

Zrębki do wędzenia i grillowania 70% olcha+30% buk 450g BROWIN

72.2.0

11345

5908277715434

Nowy

Olchowo-bukowe zrębki nadają się do wędzenia i grillowania baraniny, wołowiny oraz wieprzowiny.

Więcej szczegółów

Produkt tymczasowo niedostępny

8,67 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni %price%

Zapytaj o produkt

Zrębki do wędzenia i grillowania 70% olcha+30% buk 450g BROWIN

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Browin

120 dni na zwrot

Dostawa już od 14,85 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Paczkomat® InPost 24/7 Paczkomat® InPost 24/7 14,85 zł
InPost Kurier InPost Kurier 17,75 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 19,91 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier - przesyłka gabarytowa Kurier - przesyłka gabarytowa 20,91 zł

Zrębki wędzarnicze marki Browin uzyskane z naturalnego drewna olchowego i bukowego (70% olcha i 30% buk). Pochodzą z ekologicznie czystych terenów, nie posiadają substancji impregnujących i konserwujących. Nadają potrawom niepowtarzalny smak, aromat, a także złocistobrązowy kolor. Doskonałe do wędzenia i grillowania baraniny, wołowiny oraz wieprzowiny.

Najważniejsze cechy produktu:

  • Do użycia w czasie grillowania lub wędzenia 
  • Optymalna zawartość wody - poniżej 11%
  • Klasa 02 (drobna frakcja) - dobrze sprawdzają się w wędzarniach z automatycznym ślimakowym podajnikiem
  • Naturalne drewno olchowe 70% i bukowe 30% - bez związków impregnujących, konserwujących oraz frakcji pylących 
  • Gramatura - 450g

Sposób użycia:

Grillowanie: 

Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułóż dwucentymetrową warstwę zrębków - nie umieszczaj ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill przykryj pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).

Wędzenie: 

W zależności od rodzaju wędzarni, jaką dysponujesz, umieść zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół paleniska - nie umieszczaj ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Dozowanie: 20-40 ml/kg mięsa.

Dodatkowe informacje: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Napisz opinię

Zrębki do wędzenia i grillowania 70% olcha+30% buk  450g BROWIN

Zrębki do wędzenia i grillowania 70% olcha+30% buk 450g BROWIN