Gliniana forma rzymska do pieczenia 2L BROWIN Rozszerzyć

Gliniana forma rzymska do pieczenia 2L BROWIN

R23.2.1

11438

5908277703882

Nowy

Garnek rzymski marki BROWIN o pojemności 2 L przeznaczony do pieczenia chleba, ciast, pasztetów czy zapiekanek.


Więcej szczegółów

Produkt tymczasowo niedostępny

54,99 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni %price%

Zapytaj o produkt

Gliniana forma rzymska do pieczenia 2L BROWIN

Akceptuję zasady polityki prywatności  

120 dni na zwrot

Dostawa już od 14,85 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Paczkomat® InPost 24/7 Paczkomat® InPost 24/7 14,85 zł
InPost Kurier InPost Kurier 17,75 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 19,91 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier - przesyłka gabarytowa Kurier - przesyłka gabarytowa 20,91 zł

Forma do pieczenia BROWIN wykonana z wypalanej gliny stanowi świetną alternatywę dla tradycyjnej keksówki. Naczynie ma porowatą strukturę, w którą podczas namaczania wsiąka woda. W trakcie pieczenia woda uwalniania jest pod postacią pary, dzięki czemu pieczone danie zachowuje większą ilość witamin i mikroelementów. Garnek rzymski umożliwia przygotowanie soczystych i chrupiących potraw takich jak ciasta, chleby, pieczone pasztety czy lasagne.

Najważniejsze cechy formy rzymskiej do pieczenia BROWIN:

  • Praktyczny kształt pozwalający na utrzymanie kształtu potrawy
  • Wykonana z wypalanej gliny
  • Zapewnia odpowiednią wilgotność w środku oraz chrupkość na wierzchu przygotowywanych dań 
  • Możliwość przygotowania lekkostrawnych i zdrowych potraw bez dodawania tłuszczu
  • Pieczenie w atmosferze pary wodnej
  • Pojemność 2 L
  • Powierzchania formy nie jest gładka (nie szkliwiona)

Sposób użycia:
Przed każdym użyciem formę należy namoczyć w wodzie przez 10-15 minut, zanurzając ją w całości, a następnie wstawić do zimnego piekarnika. W zależności od wymogów przepisu nagrzać formę pustą lub wraz z przygotowanym daniem. Po upieczeniu potrawę można wyjąć, gdy jest gorąca (np. pieczywo) lub zostawić do ostudzenia, aż składniki dobrze się zwiążą (np. przy przygotowywaniu pasztetu). Sposób wykorzystania formy powinien być dopasowany do przepisu. Przed pieczeniem chleba wysmarować formę masłem lub olejem kokosowym i obsypać bułką tartą lub mąką.

Uwaga: 

  • Formy nie należy stawiać bezpośrednio na gazie czy płycie elektrycznej.
  • Forma rzymska nie może być poddawana gwałtownym zmianom temperatury.
  • Nie należy wlewać zimnych płynów do gorącego naczynia.
  • Rekomendowana maksymalna temperatura pieczenia w formie rzymskiej to 200°C.
  • Forma jest przeznaczona do użytku w piekarnikach gazowych i elektrycznych.

Mycie i czyszczenie:
Po użyciu formę należy kilkakrotnie namoczyć w ciepłej wodzie, następnie umyć gąbką lub miękką szczoteczką. Cięższe zabrudzenia można zmywać używając sody oczyszczonej. Od czasu do czasu formę warto wygotować w wodzie z octem, aby zneutralizować zapachy. Formy nie należy myć w zmywarce. Po umyciu forma powinna całkowicie wyschnąć - zaleca się przechowywać ją w przewiewnym miejscu.

Wymiary formy do pieczenia:
zewnętrzne: 

  • Długość - 29,7/22,8 cm  
  • Szerokość - 14,6//7,3 cm
  • Wysokość - 7,8 cm

wewnętrzne:

  • Długość - 26,8/22,7 cm
  • Szerokość - 12/6,3 cm
  • Wysokość - 6,8 cm.

Napisz opinię

Gliniana forma rzymska do pieczenia 2L BROWIN

Gliniana forma rzymska do pieczenia 2L BROWIN