R23.2.1
11438
5908277703882
Nowy
Garnek rzymski marki BROWIN o pojemności 2 L przeznaczony do pieczenia chleba, ciast, pasztetów czy zapiekanek.
-1 Przedmiot Przedmioty
Produkt tymczasowo niedostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
120 dni na zwrot
* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!
Sposoby dostawy | Nazwa | Cena |
---|---|---|
Paczkomat® InPost 24/7 | 14,85 zł | |
InPost Kurier | 17,75 zł | |
InPost Kurier Pobranie | 19,91 zł | |
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) | Za darmo! | |
Kurier - przesyłka gabarytowa | Kurier - przesyłka gabarytowa | 20,91 zł |
Forma do pieczenia BROWIN wykonana z wypalanej gliny stanowi świetną alternatywę dla tradycyjnej keksówki. Naczynie ma porowatą strukturę, w którą podczas namaczania wsiąka woda. W trakcie pieczenia woda uwalniania jest pod postacią pary, dzięki czemu pieczone danie zachowuje większą ilość witamin i mikroelementów. Garnek rzymski umożliwia przygotowanie soczystych i chrupiących potraw takich jak ciasta, chleby, pieczone pasztety czy lasagne.
Najważniejsze cechy formy rzymskiej do pieczenia BROWIN:
Sposób użycia:
Przed każdym użyciem formę należy namoczyć w wodzie przez 10-15 minut, zanurzając ją w całości, a następnie wstawić do zimnego piekarnika. W zależności od wymogów przepisu nagrzać formę pustą lub wraz z przygotowanym daniem. Po upieczeniu potrawę można wyjąć, gdy jest gorąca (np. pieczywo) lub zostawić do ostudzenia, aż składniki dobrze się zwiążą (np. przy przygotowywaniu pasztetu). Sposób wykorzystania formy powinien być dopasowany do przepisu. Przed pieczeniem chleba wysmarować formę masłem lub olejem kokosowym i obsypać bułką tartą lub mąką.
Uwaga:
Mycie i czyszczenie:
Po użyciu formę należy kilkakrotnie namoczyć w ciepłej wodzie, następnie umyć gąbką lub miękką szczoteczką. Cięższe zabrudzenia można zmywać używając sody oczyszczonej. Od czasu do czasu formę warto wygotować w wodzie z octem, aby zneutralizować zapachy. Formy nie należy myć w zmywarce. Po umyciu forma powinna całkowicie wyschnąć - zaleca się przechowywać ją w przewiewnym miejscu.
Wymiary formy do pieczenia:
zewnętrzne:
wewnętrzne: