Garnek rzymski okrągły 4L BROWIN Rozszerzyć

Garnek rzymski okrągły 4L BROWIN

66.1.1

11457

5908277703844

Nowy

Garnek rzymski marki BROWIN o pojemności 4 L przeznaczony do potaw mięsnych, zapiekanek oraz wyrobów cukierniczych.


Więcej szczegółów

1 Przedmiot

93,62 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni %price%

Zapytaj o produkt

Garnek rzymski okrągły 4L BROWIN

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Wysyłka w ciągu 24 godzin

120 dni na zwrot

Dostawa już od 14,85 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Paczkomat® InPost 24/7 Paczkomat® InPost 24/7 14,85 zł
InPost Kurier InPost Kurier 17,75 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 19,91 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier - przesyłka gabarytowa Kurier - przesyłka gabarytowa 20,91 zł

Garnek do pieczenia BROWIN wykonany z wypalanej gliny pozwala na przygotowanie jednogarnkowych dań o wyjątkowym smaku i wartościach odżywcznych. Naczynie ma porowatą strukturę, w którą podczas namaczania wsiąka woda. W trakcie pieczenia woda uwalniania jest pod postacią pary, dzięki czemu pieczone danie jest duszone w sosie własnym oraz zachowuje większą ilość witamin i mikroelementów. Garnek rzymski umożliwia przygotowanie różnorodnych potraw takich jak gulasz, pieczeń, a także ciasta czy chleby. 

Najważniejsze cechy garnka rzymskiego BROWIN:

  • Okrągły kształt zapewniający równomierne rozprowadzanie temperatury w czasie pieczenia
  • Wykonany z wypalanej gliny
  • Możliwość przygotowania potraw wegańskich, wegetariańskich oraz potraw kuchni gruzińskiej
  • Możliwość przygotowania lekkostrawnych i zdrowych dań bez dodawania tłuszczu
  • Pieczenie w atmosferze pary wodnej
  • Pojemność 4 L

Sposób użycia:

Przed każdym użyciem garnek należy namoczyć w wodzie przez 10-15 minut, zanurzając go w całości, a następnie wstawić do zimnego piekarnika. W zależności od wymogów przepisu nagrzać pusty garnek lub wraz z przygotowanym daniem. Po upieczeniu potrawę można wyjąć gdy jest gorąca (np. pieczywo) lub zostawić do ostudzenia, aż składniki dobrze się zwiążą (np. przy przygotowywaniu pasztetu). Sposób wykorzystania formy powinien być dopasowany do przepisu. Przed pieczeniem chleba wysmarować formę masłem lub olejem kokosowym i obsypać bułką tartą lub mąką.

Uwaga: 

  • Garnka nie należy stawiać bezpośrednio na gazie czy płycie elektrycznej.
  • Garnek rzymski nie może być poddawany gwałtownym zmianom temperatury.
  • Nie należy wlewać zimnych płynów do gorącego naczynia.
  • Rekomendowana maksymalna temperatura pieczenia w garnku rzymskim to 200°C.
  • Garnek jest przeznaczony do użytku w piekarnikach gazowych i elektrycznych.

Mycie i czyszczenie:

Po użyciu garnek należy kilkakrotnie namoczyć w ciepłej wodzie, następnie umyć gąbką lub miękką szczoteczką. Cięższe zabrudzenia można zmywać używając sody oczyszczonej. Od czasu do czasu formę warto wygotować w wodzie z octem, aby zneutralizować zapachy. Garnka nie należy myć w zmywarce. Po umyciu garnek należy pozostawić do całkowitego wyschnięcia i przechowywać otwarty najlepiej w przewiewnym miejscu.

Wymiary kompletu:

Długość - 29,5 cm
Szerokość - 26,5 cm
Wysokość - 13,5 cm

Napisz opinię

Garnek rzymski okrągły 4L BROWIN

Garnek rzymski okrągły 4L BROWIN