Płatki dębowe mocno opiekane 50 g do aromatyzowania alkoholi Browin Rozszerzyć

Płatki dębowe mocno opiekane 50 g do aromatyzowania alkoholi Browin

69.2.5

16626

5904816008067

Nowy

Niewielkie cząstki drewna dębowego z nutą mielonej kawy i karmelu nadające alkoholom wyjątkowy aromat i smak.

Więcej szczegółów

31 Przedmioty

8,15 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni %price%

Zapytaj o produkt

Płatki dębowe mocno opiekane 50 g do aromatyzowania alkoholi Browin

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Browin

Wysyłka w ciągu 24 godzin

120 dni na zwrot

Dostawa już od 14,85 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Paczkomat® InPost 24/7 Paczkomat® InPost 24/7 14,85 zł
InPost Kurier InPost Kurier 17,75 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 19,91 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier - przesyłka gabarytowa Kurier - przesyłka gabarytowa 20,91 zł

Wiórki dębowe mocno opiekane marki Browin nadają niepowtarzalny aromat różnorodnym gatunkom alkoholu takim jak koniak, bourbon, brandy, whisky czy piwo. Płatki wzbogacają trunki o zapach beczki, mielonej kawy oraz karmelu oraz nadają alkoholom ciemno-bursztynową barwę w ciągu kilku tygodni od zastosowania. Wiórki świetnie wzbogacą również aromat win, nalewek, wódek, destylatów czy miodów pitnych. Płatki zostały pozyskane z najwyższej jakości francuskiej odmiany dębu Petraea. Stanowią wygodną i tańszą alternatywę dla beczek dębowych stosowanych do dojrzewania alkoholi. 

Najważniejsze cechy płatków dębowych mocno opiekanych Browin

Nadają alkoholom ciemno-bursztynową barwę

✅ Uzyskane z francuskiej odmiany dębu Petraea

✅ Pozwalają na uzyskanie wyjątkowego aromatu dębowej beczki, mielonej kawy oraz karmelu

✅ Łatwość i szybkość użycia

Opakowanie zawiera 50 g płatków.

Sposób użycia:

Wiórki dębowe dodać do wybranego trunku w dawce 0,5-2 g na 1 litr alkoholu na okres 3-6 tygodni. Dokładny czas kontaktu płatków z alkoholem warto dobrać indywidualnie na podstawie degustacji. Kiedy stopień stężenia aromatu w trunku będzie odpowiedni, należy usunąć z niego wiórki i cieszyć się jego smakiem. Wiórki dębowe można również wcześniej zalać alkoholem 70%, pozostawić do ekstrakcji na kilka dni, a następnie tak otrzymaną esencję dozować do wybranego trunku wedle uznania.

Napisz opinię

Płatki dębowe mocno opiekane 50 g do aromatyzowania alkoholi Browin

Płatki dębowe mocno opiekane 50 g do aromatyzowania alkoholi Browin