Płatki dębowe mocno opiekane waniliowe 50 g Browin Rozszerzyć

Płatki dębowe mocno opiekane waniliowe 50 g Browin

69.2.4

16628

5904816008081

Nowy

Niewielkie cząstki drewna dębowego z nutą wanilii nadające alkoholom wyjątkowy aromat i smak.

Więcej szczegółów

19 Przedmioty

12,23 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni %price%

Zapytaj o produkt

Płatki dębowe mocno opiekane waniliowe 50 g Browin

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Browin

Wysyłka w ciągu 24 godzin

120 dni na zwrot

Dostawa już od 14,85 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Paczkomat® InPost 24/7 Paczkomat® InPost 24/7 14,85 zł
InPost Kurier InPost Kurier 17,75 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 19,91 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier - przesyłka gabarytowa Kurier - przesyłka gabarytowa 20,91 zł

Wiórki dębowe waniliowe mocno opiekane marki Browin świetnie sprawdzą się podczas przygotowywania różnych rodzajów domowych trunków takich jak whisky, domowe wina, miody pitne, czy nalewki. Płatki wzbogacają trunki o delikatny waniliowy zapach i smak oraz nadają alkoholom barwę ciemno-bursztynową w ciągu kilku tygodni. Płatki zostały pozyskane z najwyższej jakości amerykańskiej odmiany dębu Alba. Stanowią wygodną i tańszą alternatywę dla beczek dębowych stosowanych do dojrzewania alkoholi. 

Najważniejsze cechy płatków dębowych waniliowych Browin

✅ Nadają alkoholom ciemno- bursztynową barwę

✅ Uzyskane z amerykańskiej odmiany dębu Alba

✅ Pozwalają na uzyskanie wyjątkowego aromatu wanilii w różnych rodzajach trunków

✅ Idealne do win, nalewek i miodów pitnych

✅ Łatwość i szybkość użycia

Opakowanie zawiera 50 g płatków.

Sposób użycia:

Wiórki dębowe dodać do wybranego trunku w dawce 4-10 g na 1 litr alkoholu na okres 3-6 tygodni. Dokładny czas kontaktu płatków z alkoholem warto dobrać indywidualnie na podstawie degustacji. Kiedy stopień stężenia aromatu w trunku będzie odpowiedni, należy usunąć z niego wiórki i cieszyć się jego smakiem. Wiórki dębowe można również wcześniej zalać alkoholem 70%, pozostawić do ekstrakcji na kilka dni, a następnie tak otrzymaną esencję dozować do wybranego trunku wedle uznania.

Napisz opinię

Płatki dębowe mocno opiekane waniliowe 50 g Browin

Płatki dębowe mocno opiekane waniliowe 50 g Browin