Płatki dębowe mocno opiekane cynamonowe 50 g Browin Rozszerzyć

Płatki dębowe mocno opiekane cynamonowe 50 g Browin

69.2.5

16629

5904816008098

Nowy

Niewielkie cząstki drewna dębowego nadające alkoholom wyjątkowy aromat i posmak cynamonu.

Więcej szczegółów

23 Przedmioty

12,23 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni %price%

Zapytaj o produkt

Płatki dębowe mocno opiekane cynamonowe 50 g Browin

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Browin

Wysyłka w ciągu 24 godzin

120 dni na zwrot

Dostawa już od 14,85 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Paczkomat® InPost 24/7 Paczkomat® InPost 24/7 14,85 zł
InPost Kurier InPost Kurier 17,75 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 19,91 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier - przesyłka gabarytowa Kurier - przesyłka gabarytowa 20,91 zł

Wiórki dębowe cynamonowe mocno opiekane marki Browin świetnie sprawdzą się podczas przygotowywania różnych rodzajów domowych trunków takich jak whisky, koniak, Bourbon, brandy, nalewek, a także miodów pitnych. Płatki wzbogacają trunki o delikatny posmak cynamonu oraz drogocenne taniny. Wiórki dębowe nadają alkoholom barwę ciemno-bursztynową w ciągu kilku tygodni. Płatki zostały pozyskane z najwyższej jakości francuskiej odmiany dębu Petraea. Stanowią wygodną i tańszą alternatywę dla beczek dębowych stosowanych do dojrzewania alkoholi. 

Najważniejsze cechy płatków dębowych cynamonowych Browin:

✅ Nadają alkoholom ciemno- bursztynową barwę

✅ Uzyskane z francuskiej odmiany dębu Petraea

✅ Pozwalają na uzyskanie wyjątkowego aromatu cynamonu w różnych rodzajach trunków

✅ Idealne do win, nalewek i miodów pitnych

✅ Łatwość i szybkość użycia

Opakowanie zawiera 50 g płatków.

Sposób użycia:

Wiórki dębowe dodać do wybranego trunku w dawce 4-10 g na 1 litr alkoholu na okres 3-6 tygodni. Dokładny czas kontaktu płatków z alkoholem warto dobrać indywidualnie na podstawie degustacji. Kiedy stopień stężenia aromatu w trunku będzie odpowiedni, należy usunąć z niego wiórki i cieszyć się jego smakiem. Wiórki dębowe można również wcześniej zalać alkoholem 70%, pozostawić do ekstrakcji na kilka dni, a następnie tak otrzymaną esencję dozować do wybranego trunku wedle uznania.

Napisz opinię

Płatki dębowe mocno opiekane cynamonowe 50 g Browin

Płatki dębowe mocno opiekane cynamonowe 50 g Browin