Gąsior na wino 3L Dama z zakrętką BIOWIN
<p style="margin-bottom: 0cm;"><span style="font-family: tahoma,arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: 10pt;">3-litrowy gąsior z grubego, przeźroczystego szkła przeznaczony do fermentacji win, miodów pitnych, piw oraz przechowywania każdego rodzaju trunków alkoholowych: wina, piwa, destylatów, nalewek, ale również soki i inne płyny.</span></span></p> <p style="margin-bottom: 0cm;"><br></p>3-litrowy gąsior z grubego, przeźroczystego szkła przeznaczony do fermentacji win, miodów pitnych, piw oraz przechowywania każdego rodzaju trunków alkoholowych: wina, piwa, destylatów, nalewek, ale również soki i inne płyny.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Sposoby dostawy | Nazwa | Cena |
---|---|---|
![]() | Kurier DHL (dostawa w godzinach: 18-22) | 31,97 zł |
![]() | Kurier DHL (pobranie - dostawa w godzinach: 18-22) | 34,43 zł |
3-litrowy balon z grubego sodowego szkła, które jako jedyne nadaje się do przechowywania alkoholu. Gąsior klasycznego kształtu ze szklanym uchwytem, ułatwiającym nalewanie trunków oraz podnoszenie produktu. W zestawie dołączona jest plastikowa nakrętka.
Produkt wysokiej jakości pochodzi z najlepszych włoskich hut szkła. Nie jest podatny na zarysowania i uszkodzenia. Gąsior posiada wszelakiego rodzaju atesty, na kontakt z artykułami spożywczymi. Można w nim przechowywać wszystkie trunki alkoholowe oraz soki inne płyny i napoje.
Symbol produktu: BW-910643
Dlaczego warto kupić produkt ?
-wysokiej jakości włoskie, sodowe szkło
-posiada wszystkie atesty do kontaktu z artykułami spożywczymi
-ułatwiająca nalewanie trunków rączka
-nie podatny na zarysowania i uszkodzenia
Charakterystyka:
Szkło sodowe, posiada atesty na kontakt z artykułami spożywczymi
Użytkowanie
Balonów nie wolno myć w gorącej wodzie oraz poddawać gwałtownym zmianom termicznym (przenoszenie z zimnego do ciepłego otoczenia), zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie balonów w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np. pirosiarczyn potasu
Zaletą szklanych balonów jest ich wysoka szczelność i możliwość „podpatrywania” procesu fermentacji. Z praktycznego punktu widzenia polecane jest prowadzenie pierwszej fermentacji w miazdze w pojemniku fermentacyjnym, następnie po pierwszym zlaniu i odciśnięciu owoców, prowadzenie dalszej fermentacji w szklanym balonie.
UWAGA!!!
Ze względu na powstające w trakcie burzliwej fermentacji duże naprężenia, zalecane jest w tym okresie zamknięcie balonu, mniej szczelnym, czopem z waty, co zapobiega jego ewentualnemu pęknięciu.
Dane produktu:
-Szerokość produktu: 15.5cm
-Głębokość produktu: 15.5cm
-Wysokość produktu: 29.6cm
Obecny zakres działalności:
Obecnie firma Biowin zatrudnia kilkadziesiąt osób, dysponuje własnym transportem, dużymi powierzchniami magazynowymi oraz rozbudowanym działem produkcyjnym.