Pirosiarczyn potasu do dezynfekcji balonów 10g BIOWIN Rozszerzyć

Pirosiarczyn potasu do dezynfekcji balonów 10g Browin

69.1.2

5960

5904816014242

Nowy

Środek przeznaczony do stabilizacji moszczów owocowych  i win, zatrzymywania procesu fermentacji oraz czyszczenia i dezynfekcji akcesoriów winiarskich.

Więcej szczegółów

6 Przedmioty

2,90 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni %price%

Zapytaj o produkt

Pirosiarczyn potasu do dezynfekcji balonów 10g Browin

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Browin

Wysyłka w ciągu 24 godzin

120 dni na zwrot

Dostawa już od 18,07 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Paczkomat® InPost 24/7 Paczkomat® InPost 24/7 18,27 zł
InPost Kurier InPost Kurier 18,07 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 19,91 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier - przesyłka gabarytowa Kurier - przesyłka gabarytowa 20,91 zł

Pirosiarczyn potasu od marki Browin to skuteczny sposób na oczyszczenie i dezynfekcję akcesoriów wykorzystywanych podczas produkcji domowych win takich jak balony na wino, cukromierze, lejki, rurki fermentacyjne oraz inne elementy. Produkt świetnie sprawdza się również jako stabilizator soków i moszczów owocowych zapobiegając rozwojowi niekorzystnych bakterii, pleśni czy dzikich drożdży. Pirosiarczyn potasu zabezpiecza wina przed utratą barwy, utlenieniem oraz zapewnia ich odpowiednią klarowność. Środek może być także wykorzystywany w celu zatrzymania procesu fermentacji poprzez zniszczenie komórek drożdży.

Najważniejsze cechy pirosiarczynu potasu Browin:

  • Zapobiega rozwojowi niekorzystnej mikroflory (dzikie drożdże, pleśń, bakterie) w sokach i moszczach owocowych
  • Zapewnia klarowność i odpowiednią barwę win oraz zapobiega ich utlenieniu
  • Pozwala na zatrzymanie procesy fermentacji win
  • Świetnie sprawdza się jako środek dezynfekujący i czyszczący do sprzętu winiarskiego czy gorzelniczego
  • Duża wydajność produktu - jedno opakowanie wystarcza na stabilizację 100l moszczu lub wina

Opakowanie zawiera 10 g produktu.

Sposób użycia:

W zależności od zastosowania środka:

Do stabilizacji moszczu: 1 g na 10 L moszczu. Odpowiednią porcję rozpuść w 50-100 ml wody, następnie dodaj do nastawu i dokładnie wymieszaj.

Do stabilizacji wina przed zlaniem wina w butelki: 1 g na 10 L wina. Odpowiednią porcję rozpuść się w 50-100 ml wody, następnie dodaj do nastawu i dokładnie wymieszaj.

Do płukania sprzętu: 10 g na 2 L wody. Tak przygotowanym roztworem płucz balony, pojemniki fermentacyjne, butelki, prasy, beczki, wcześniej umyte z użyciem detergentów i wypłukane wodą. Po płukaniu pirosiarczynem potasu nie używaj ponownie wody.

Roztwór pirosiarczynu potasu jest nietrwały, dlatego należy przygotować go tuż przed jego użyciem. Po przepłukaniu roztwór nie nadaje się do ponownego zastosowania. Ze względu na charakterystyczny, ostry zapach siarkowy zaleca się stosowanie produktu wyłącznie w dobrze wentylowanych pomieszczeniach.

Uwaga: Należy przestrzegać zalecanych dawek. Znaczne przedawkowanie, szczególnie przy stabilizacji nastawu spowodować może zahamowanie fermentacji. W przypadku stabilizacji gotowego wina zbyt duża dawka pirosiarczynu potasu powoduje powstanie nieprzyjemnego smaku i siarkowego aromatu.

    Napisz opinię

    Pirosiarczyn potasu do dezynfekcji balonów 10g Browin

    Pirosiarczyn potasu do dezynfekcji balonów 10g Browin