Wiórki dębowe mocno opiekane 20g Browin Rozszerzyć

Wiórki dębowe mocno opiekane 20g Browin

69.2.4

11338

5908277701260

Nowy

Niewielkie cząstki drewna z nutą mielonej kawy i karmelu nadające alkoholowi dębowy aromat.

Więcej szczegółów

27 Przedmioty

6,62 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni %price%

Zapytaj o produkt

Wiórki dębowe mocno opiekane 20g Browin

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Browin

Wysyłka w ciągu 24 godzin

120 dni na zwrot

Dostawa już od 14,85 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Paczkomat® InPost 24/7 Paczkomat® InPost 24/7 14,85 zł
InPost Kurier InPost Kurier 17,75 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 19,91 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier - przesyłka gabarytowa Kurier - przesyłka gabarytowa 20,91 zł

Wiórki dębowe marki Browin nadające aromat różnorodnym gatunkom alkoholu takim jak koniak, bourbon, brandy. Wzbogacają trunki o zapach beczki, mielonej kawy oraz karmelu.

Wiórki dębowe nadają alkoholom barwę ciemno-bursztynową w ciągu kilku tygodni. Świetnie wzbogacą również aromat win, nalewek, wódek, destylatów czy miodów pitnych. Wiórki pozyskane zostały z najwyższej jakości francuskiej odmiany dębu Petraea. Stanowią wygodną i tańszą alternatywę dla beczek dębowych stosowanych do dojrzewania alkoholi. 

Najważniejsze cechy produktu:

  • Mocno palone wiórki sprawiają, że alkohol nabiera ciemno-bursztynową barwę
  • Uzyskane z francuskiej odmiany dębu Petraea
  • Nadają aromat beczki, mielonej kaw oraz karmelu
  • Łatwość i szybkość użycia


Dodatkowe informacje:
Masa netto: 20 g
Dozowanie: 0,5-2 g na litr

Sposób użycia:

Wiórki dębowe dodać do wybranego trunku w dawce 0,5-2 g na 1 litr alkoholu na okres 3-6 tygodni. Dokładny czas kontaktu płatków z alkoholem warto dobrać indywidualnie na podstawie degustacji. Kiedy stopień stężenia aromatu w trunku będzie odpowiedni, należy usunąć z niego wiórki i cieszyć się jego smakiem. Wiórki dębowe można również wcześniej zalać alkoholem 70%, pozostawić do ekstrakcji na kilka dni, a następnie tak otrzymaną esencję dozować do wybranego trunku wedle uznania.

Napisz opinię

Wiórki dębowe mocno opiekane 20g Browin

Wiórki dębowe mocno opiekane 20g Browin