Chipsy dębowe, mocno opiekane, cynamonowe 20g Browin Rozszerzyć

Chipsy dębowe, mocno opiekane, cynamonowe 20g Browin

69.2.4

11339

5908277709792

Nowy

Niewielkie cząstki drewna nadające alkoholowi posmak cynamonu oraz dębowy aromat.

Więcej szczegółów

20 Przedmioty

8,19 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni %price%

Zapytaj o produkt

Chipsy dębowe, mocno opiekane, cynamonowe 20g Browin

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Browin

Wysyłka w ciągu 24 godzin

120 dni na zwrot

Dostawa już od 14,85 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Paczkomat® InPost 24/7 Paczkomat® InPost 24/7 14,85 zł
InPost Kurier InPost Kurier 17,75 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 19,91 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier - przesyłka gabarytowa Kurier - przesyłka gabarytowa 20,91 zł

Wiórki dębowe mocno opiekane marki Browin nadające aromat różnorodnym gatunkom alkoholu takim jak koniak, bourbon, brandy. Wzbogacają trunki o posmak cynamonu oraz taniny.

Wiórki dębowe nadają alkoholom barwę ciemno-bursztynową w ciągu kilku tygodni. Świetnie wzbogacą również aromat win, nalewek, wódek, destylatów czy miodów pitnych. Wiórki pozyskane zostały z najwyższej jakości francuskiej odmiany dębu Petraea. Stanowią wygodną i tańszą alternatywę dla beczek dębowych stosowanych do dojrzewania alkoholi. 

Najważniejsze cechy produktu:

  • Mocno opiekane wiórki sprawiają, że alkohol nabiera ciemno-bursztynową barwę
  • Uzyskane z francuskiej odmiany dębu Petraea
  • Nadają aromat cynamonu
  • Łatwość i szybkość użycia


Dodatkowe informacje:
Masa netto: 20 g
Dozowanie: 4-10 g na litr

Sposób użycia:

Wiórki dębowe dodać do wybranego trunku w dawce 4-10 g na 1 litr alkoholu na okres 3-6 tygodni. Dokładny czas kontaktu płatków z alkoholem warto dobrać indywidualnie na podstawie degustacji. Kiedy stopień stężenia aromatu w trunku będzie odpowiedni, należy usunąć z niego wiórki i cieszyć się jego smakiem. Wiórki dębowe można również wcześniej zalać alkoholem 70%, pozostawić do ekstrakcji na kilka dni, a następnie tak otrzymaną esencję dozować do wybranego trunku wedle uznania.

Napisz opinię

Chipsy dębowe, mocno opiekane, cynamonowe 20g Browin

Chipsy dębowe, mocno opiekane, cynamonowe 20g Browin