Zakwas chlebowy orkiszowy z drożdżami 19g BROWIN Rozszerzyć

Zakwas chlebowy orkiszowy z drożdżami 19g BROWIN

72.2.1

11341

5908277713690

Nowy

Zakwas orkiszowy z drożdżami i słodem do wypieku zdrowego i aromatycznego pieczywa.


Więcej szczegółów

Produkt tymczasowo niedostępny

5,04 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni %price%

Zapytaj o produkt

Zakwas chlebowy orkiszowy z drożdżami 19g BROWIN

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Browin

120 dni na zwrot

Dostawa już od 14,85 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Paczkomat® InPost 24/7 Paczkomat® InPost 24/7 14,85 zł
InPost Kurier InPost Kurier 17,75 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 19,91 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier - przesyłka gabarytowa Kurier - przesyłka gabarytowa 20,91 zł
Zakwas chlebowy orkiszowy marki Browin zapewnia wydłużoną świeżość i lepszą przyswajalność pieczywa. Nadaje wypiekom delikatny smak, soczysty, jasny miękisz i chrupiącą skórkę. Zakwas orkiszowy sprawia także, że pieczywo nabiera jasnobrązowej skórki oraz lekko słodkiego, orzechowego smaku. 

Najważniejsze cechy produktu:
  • Lekkostrawny - ma wysoką przyswajalność zarówno wśród dzieci jak i osób starszych
  • Opakowanie zawiera 2 saszetki - jedna zawiera specjalnie wyselekcjonowane drożdże, a druga zakwas 
  • Jedno opakowanie wystarcza wystarcza na wypiek bochenka do 750 g
  • Nadaje się do wypieku pieczywa zarówno w piekarniku, jak i automacie 
  • Brak sztucznych substancji i polepszaczy smaku
Składniki:
zakwas suszony orkiszu pełnoziarnistego 57,9% (zmielone produkty orkiszowe, kultury starterowe zakwasu), drożdże suszone 42,1% (S. cerevisiae, emulgator: monosterynian sorbitolu).

Dodatkowe informacje:
Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.
Produkt naturalny — ulega zmianom.
Alergeny: zawiera gluten.
Przechowywać w suchym, chłodnym, zacienionym miejscu.

Przepis na wypiek 750 g chleba z zakwasem orkiszowym

Składniki:
- 320 ml letniej wody,
- 10 g soli,
- 500 g mąki pszennej typu 500-750,
- 1 op. zakwasu chlebowego orkiszowego z drożdżami (zakwas i drożdże).
Opcjonalnie: 2 łyżki ziaren, np. słonecznika, dyni, soi lub  żurawiny.


Piekarnik:
Z wymienionych składników wyrób ciasto - do uzyskania masy o elastycznej konsystencji, by ciasto odchodziło od naczynia. Pozostaw na ok. 1 godz. pod przykryciem, w ciepłym miejscu. Następnie ciasto ponownie wyrób (wystarczy przez krótki czas) i przełóż do formy. Pozostaw ponownie w ciepłym miejscu - do wyrośnięcia, by ciasto podwoiło swą objętość. W międzyczasie do rozgrzewającego się piekarnika wstaw miseczkę z wodą, dzięki czemu chleb będzie miał chrupiącą skórkę, a miękisz pozostanie wilgotny. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. 200°C.

Automat do wypieku chleba:
Do misy automatu dodaj w podanej kolejności wymienione składniki i ustaw program podstawowy (BASIC), by uzyskać średnio zarumienioną skórkę. Chleb będzie gotowy po ok. 3 godz.


Napisz opinię

Zakwas chlebowy orkiszowy z drożdżami 19g BROWIN

Zakwas chlebowy orkiszowy z drożdżami 19g BROWIN