Płatki dębowe naturalne nieopiekane 50 g do aromatyzacji alkoholi Browin Rozszerzyć

Płatki dębowe naturalne nieopiekane 50 g do aromatyzacji alkoholi Browin

69.2.4

16627

5904816008074

Nowy

Niewielkie cząstki drewna dębowego nadające alkoholom wyjątkowy dębowy aromat i smak.

Więcej szczegółów

23 Przedmioty

8,15 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni %price%

Zapytaj o produkt

Płatki dębowe naturalne nieopiekane 50 g do aromatyzacji alkoholi Browin

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Browin

Wysyłka w ciągu 24 godzin

120 dni na zwrot

Dostawa już od 14,85 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Paczkomat® InPost 24/7 Paczkomat® InPost 24/7 14,85 zł
InPost Kurier InPost Kurier 17,75 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 19,91 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier - przesyłka gabarytowa Kurier - przesyłka gabarytowa 20,91 zł

Naturalne wiórki dębowe nieopiekane marki Browin świetnie sprawdzą się podczas przygotowywania domowych trunków takich jak białe wino czy whisky. Płatki wzbogacają trunki o słodkawy migdałowy zapach oraz drogocenne taniny oraz nadają alkoholom barwę jasno-bursztynową w ciągu kilku tygodni. W winach i nalewkach dodatek wiórków dębowych podkreśla świeżość i owocowy charakter trunków dzięki czemu świetnie wzbogacą również aromat alkoholi takich jak Bourbon, brandy czy koniak. Płatki zostały pozyskane z najwyższej jakości francuskiej odmiany dębu Robur. Stanowią wygodną i tańszą alternatywę dla beczek dębowych stosowanych do dojrzewania alkoholi. 

Najważniejsze cechy płatków dębowych naturalnych Browin

✅ Wzbogacają alkohol o jeszcze większą ilość tanin niż wiórki opiekane

Nadają alkoholom jasno- bursztynową barwę

✅ Uzyskane z francuskiej odmiany dębu Robur

✅ Pozwalają na uzyskanie wyjątkowego aromatu migdałów

✅ Łatwość i szybkość użycia

Opakowanie zawiera 50 g płatków.

Sposób użycia:

Wiórki dębowe dodać do wybranego trunku w dawce 1-3 g na 1 litr alkoholu na okres 3-6 tygodni. Dokładny czas kontaktu płatków z alkoholem warto dobrać indywidualnie na podstawie degustacji. Kiedy stopień stężenia aromatu w trunku będzie odpowiedni należy usunąć z niego wiórki i cieszyć się jego smakiem. Wiórki dębowe można również wcześniej zalać alkoholem 70%, pozostawić do ekstrakcji na kilka dni, a następnie tak otrzymaną esencję dozować do wybranego trunku wedle uznania.

Napisz opinię

Płatki dębowe naturalne nieopiekane 50 g do aromatyzacji alkoholi Browin

Płatki dębowe naturalne nieopiekane 50 g do aromatyzacji alkoholi Browin