69.2.4
16627
5904816008074
Nowy
Niewielkie cząstki drewna dębowego nadające alkoholom wyjątkowy dębowy aromat i smak.
23 Przedmiot Przedmioty
Produkt tymczasowo niedostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Wysyłka w ciągu 24 godzin
120 dni na zwrot
* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!
Sposoby dostawy | Nazwa | Cena |
---|---|---|
Paczkomat® InPost 24/7 | 14,85 zł | |
InPost Kurier | 17,75 zł | |
InPost Kurier Pobranie | 19,91 zł | |
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) | Za darmo! | |
Kurier - przesyłka gabarytowa | Kurier - przesyłka gabarytowa | 20,91 zł |
Naturalne wiórki dębowe nieopiekane marki Browin świetnie sprawdzą się podczas przygotowywania domowych trunków takich jak białe wino czy whisky. Płatki wzbogacają trunki o słodkawy migdałowy zapach oraz drogocenne taniny oraz nadają alkoholom barwę jasno-bursztynową w ciągu kilku tygodni. W winach i nalewkach dodatek wiórków dębowych podkreśla świeżość i owocowy charakter trunków dzięki czemu świetnie wzbogacą również aromat alkoholi takich jak Bourbon, brandy czy koniak. Płatki zostały pozyskane z najwyższej jakości francuskiej odmiany dębu Robur. Stanowią wygodną i tańszą alternatywę dla beczek dębowych stosowanych do dojrzewania alkoholi.
✅ Wzbogacają alkohol o jeszcze większą ilość tanin niż wiórki opiekane
✅ Nadają alkoholom jasno- bursztynową barwę
✅ Uzyskane z francuskiej odmiany dębu Robur
✅ Pozwalają na uzyskanie wyjątkowego aromatu migdałów
✅ Łatwość i szybkość użycia
Opakowanie zawiera 50 g płatków.
Wiórki dębowe dodać do wybranego trunku w dawce 1-3 g na 1 litr alkoholu na okres 3-6 tygodni. Dokładny czas kontaktu płatków z alkoholem warto dobrać indywidualnie na podstawie degustacji. Kiedy stopień stężenia aromatu w trunku będzie odpowiedni należy usunąć z niego wiórki i cieszyć się jego smakiem. Wiórki dębowe można również wcześniej zalać alkoholem 70%, pozostawić do ekstrakcji na kilka dni, a następnie tak otrzymaną esencję dozować do wybranego trunku wedle uznania.