72.1.0
15411
5904816007954
Nowy
Zrębki wędzarnicze olchowo-bukowe marki Browin przeznaczone do wykorzystania podczas wędzenia lub grillowania mięsa wieprzowego.
12 Przedmiot Przedmioty
Produkt tymczasowo niedostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Wysyłka w ciągu 24 godzin
120 dni na zwrot
* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!
Sposoby dostawy | Nazwa | Cena |
---|---|---|
Paczkomat® InPost 24/7 | 14,85 zł | |
InPost Kurier | 17,75 zł | |
InPost Kurier Pobranie | 19,91 zł | |
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) | Za darmo! | |
Kurier - przesyłka gabarytowa | Kurier - przesyłka gabarytowa | 20,91 zł |
Zrębki wędzarnicze od renomowanej marki Browin uzyskane z drewna olchowego oraz bukowego uzyskanego z ekologicznie czystych terenów. Nadają wieprzowinie oraz innym rodzajom mięs wyjątkowy aromat i smak oraz złocistobrązowy kolor. Zrębki posiadają drobną frakcję (1-3 mm) nadają się do wykorzystania w generatorach dymu z automatycznym podajnikiem. Zrębki nie zawierają związków impregnujących i konserwujących oraz posiadają niską zawartość wody (poniżej 11%).
Opakowanie zawiera 450 g produktu.
Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułóż dwucentymetrową warstwę zrębków - nie umieszczaj ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. By zrębki wykorzystać jak najbardziej ekonomicznie, możesz je lekko zwilżyć wodą, co ułatwi wytworzenie się większej ilości dymu. Grill przykryj pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni, jaką dysponujesz, zrębki umieść w generatorze dymu lub w samej wędzarni - w miejscu do tego przeznaczonym, ewentualnie w palenisku - wokół żarzącego się drewna.