Zrębki do wędzenia/grillowania wieprzowiny 70% olcha + 30% buk 450g Rozszerzyć

Zrębki do wędzenia/grillowania wieprzowiny 70% olcha + 30% buk 450g

72.1.0

15411

5904816007954

Nowy

Zrębki wędzarnicze olchowo-bukowe marki Browin przeznaczone do wykorzystania podczas wędzenia lub grillowania mięsa wieprzowego.

Więcej szczegółów

12 Przedmioty

7,95 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni %price%

Zapytaj o produkt

Zrębki do wędzenia/grillowania wieprzowiny 70% olcha + 30% buk 450g

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Browin

Wysyłka w ciągu 24 godzin

120 dni na zwrot

Dostawa już od 14,85 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Paczkomat® InPost 24/7 Paczkomat® InPost 24/7 14,85 zł
InPost Kurier InPost Kurier 17,75 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 19,91 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier - przesyłka gabarytowa Kurier - przesyłka gabarytowa 20,91 zł

Zrębki wędzarnicze od renomowanej marki Browin uzyskane z drewna olchowego oraz bukowego uzyskanego z ekologicznie czystych terenów. Nadają wieprzowinie oraz innym rodzajom mięs wyjątkowy aromat i smak oraz złocistobrązowy kolor. Zrębki posiadają drobną frakcję (1-3 mm) nadają się do wykorzystania w generatorach dymu z automatycznym podajnikiem. Zrębki nie zawierają związków impregnujących i konserwujących oraz posiadają niską zawartość wody (poniżej 11%).

Najważniejsze cechy zrębków do wieprzowiny Browin:

  • Idealne do wędzenia i grillowania wieprzowiny, a także drobiu, wołowiny, jagnięciny, dziczyzny, czy ryb
  • Uzyskane z drewna olchowego (70%) oraz bukowego (30%)
  • Nie zawierają frakcji pylących, związków impregnujących i konserwujących
  • Pozwalają na uzyskanie wyjątkowego smaku, aromatu i złocistego wyglądu przyrządzanych mięs
  • Niska zawartość wody - poniżej 11%
  • Klasa 2 cechująca się drobną frakcją - możliwość wykorzystania w generatorach dymu z automatycznym podajnikiem

Opakowanie zawiera 450 g produktu.

Sposób użycia: 

Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułóż dwucentymetrową warstwę zrębków - nie umieszczaj ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. By zrębki wykorzystać jak najbardziej ekonomicznie, możesz je lekko zwilżyć wodą, co ułatwi wytworzenie się większej ilości dymu. Grill przykryj pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa). 

Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni, jaką dysponujesz, zrębki umieść w generatorze dymu lub w samej wędzarni - w miejscu do tego przeznaczonym, ewentualnie w palenisku - wokół żarzącego się drewna.  

Napisz opinię

Zrębki do wędzenia/grillowania wieprzowiny 70% olcha + 30% buk 450g

Zrębki do wędzenia/grillowania wieprzowiny 70% olcha + 30% buk 450g