Zrębki do wędzenia/grillowania buk 450 g klasa 8 Rozszerzyć

Zrębki do wędzenia/grillowania klasa 8 buk 450 g

72.2.0

15913

5904816006056

Nowy

Zrębki bukowe idealne do wędzenia i grillowania ryb, drobiu, jagnięciny oraz cielęciny.

Więcej szczegółów

10 Przedmioty

10,19 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni %price%

Zapytaj o produkt

Zrębki do wędzenia/grillowania klasa 8 buk 450 g

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Browin

Wysyłka w ciągu 24 godzin

120 dni na zwrot

Dostawa już od 14,85 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Paczkomat® InPost 24/7 Paczkomat® InPost 24/7 14,85 zł
InPost Kurier InPost Kurier 17,75 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 19,91 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier - przesyłka gabarytowa Kurier - przesyłka gabarytowa 20,91 zł

Zrębki wędzarnicze marki Browin uzyskane z naturalnego drewna bukowego (100% buk). Pochodzą z ekologicznie czystych terenów, nie posiadają substancji impregnujących i konserwujących.  Charakteryzują się optymalną zawartością wody (poniżej 11%). Zrębki bukowe nadają potrawom niepowtarzalny smak, aromat, a także złocistobrązowy kolor. Doskonale sprawdzają się do wędzenia ryb, drobiu, jagnięciny, cielęciny, czy dziczyzny. 

Najważniejsze cechy zrębków bukowych Browin:

✅ Idealnie sprawdzają się podczas grillowania lub wędzenia

✅ Optymalna zawartość wody - poniżej 11%

Rozmiar od 6 do 8 mm - nadają się zarówno do małych, jak i większych wędzarni (klasa 8)

✅ Naturalne 100% drewno bukowe - bez związków impregnujących, konserwujących oraz frakcji pylących 

Opakowanie zawiera 450 g zrębków.

Sposób użycia:

Grillowanie:

Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułóż dwucentymetrową warstwę zrębków - nie umieszczaj ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill przykryj pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).

Wędzenie: 

W zależności od rodzaju wędzarni, jaką dysponujesz, umieść zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół paleniska - nie umieszczaj ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Dozowanie: 20-40 ml/kg mięsa.

Dodatkowe informacje: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Napisz opinię

Zrębki do wędzenia/grillowania klasa 8 buk 450 g

Zrębki do wędzenia/grillowania klasa 8 buk 450 g