5905427101116
15570
5905427101116
Nowy
Kompleksowy zestaw do przygotowywania domowych win składający się z balonu na wino o pojemności 15l wraz z niezbędnymi akcesoriami i preparatami przydatnymi w produkcji alkoholi:
✅ Korek do balonu
✅ Rurka fermentacyjna
✅ Wężyk do obciągu wina
✅ 1 x Drożdże winne Burgund Extra
✅ 2 x Clearwin preparat do klarowania win
✅ 1 x Septowin do odkażania i konserwacji balonu
12 Przedmiot Przedmioty
Produkt tymczasowo niedostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Wysyłka w ciągu 24 godzin
120 dni na zwrot
* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!
Sposoby dostawy | Nazwa | Cena |
---|---|---|
InPost Kurier | 17,75 zł | |
InPost Kurier Pobranie | 19,91 zł | |
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) | Za darmo! |
Zestaw zawiera
Drożdże aktywne, suche BURGUND, idealnie nadają się do domowej produkcji win czerwonych. Produkt posiada długi, do 18 miesięcy okres przydatności.
Clearwin Multimex służy do klarowania win, soków owocowych, octu itp.
Preparat Septowin z pirosiarczynem potasu przeznaczony jest do stosowania podczas konserwacji win, moszczów i soków oraz odkażania naczyń i akcesoriów wykorzystywanych podczas produkcji trunków alkoholowych (balony, gąsiory na wino itp.).
Wężyk do odciągu wina z gruszką umożliwia łatwe i precyzyjne przelewanie wina bez zaburzania osadu czy tłuszczu.
Balon na wino oraz inne trunki alkoholowe o pojemności 15 l wykonany z wysokiej jakości szkła sodowego w plastikowym koszu.
Funkcjonalny zestaw niezbędnych do produkcji trunków alkoholowych produktów zawiera:
Szklany balon do wina marki Tragar o pojemności 15 litrów został wykonany z grubego i wytrzymałego na uszkodzenia włoskiego szkła sodowego zapewniającego odpowiednie warunki dla fermentacji owoców. Szkło jest bezpieczne w kontakcie z napojami alkoholowymi i sokami, nie wchodzi w reakcje z kwasami oraz nie zmienia smaku i zapachu przechowywanych w nim trunków. Szklane naczynie zostało umieszczone w koszu wykonanym z tworzywa sztucznego, które chroni balon przed pęknięciami i zarysowaniami, pozwala na wygodne przenoszenie oraz sprawia, że balon będzie się świetnie prezentował w dowolnej przestrzeni. Zdejmowana obudowa umożliwia również dokładne wyczyszczenie balonu po użytkowaniu.
Dane techniczne:
Sposób użytkowania:
Balonów nie należy myć w gorącej wodzie, a także poddawać ich gwałtownym zmianom termicznym (np. przenoszenie szkła z zimnego do bardzo ciepłego otoczenia) ze względu na możliwość pęknięcia naczynia. Balony należy myć w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych (np. pirosiarczanu potasu).
Gumowy korek 43/40 mm marki Browin z otworem o średnicy 0,8 mm przeznaczonym do zamontowania rurki fermentacyjnej.
Dane techniczne:
Rurka fermentacyjna wykonana z wysokiej jakości tworzywa sztucznego odpornego na uszkodzenia mechaniczne. Produkt posiada 6 banieczek które umożliwiają skuteczne odprowadzanie dwutlenku węgla powstającego w trakcie procesu fermentacji. Rurka ogranicza również szybkość odparowywania wody z naczynia. Transparentny kolor umożliwia wygodne monitorowanie zachodzących w jej wnętrzu procesów. Średnica rurki jest dostosowana do otworu w korkach do balonów.
Dane techniczne:
Zestaw składający się z wężyka, szklanej rurki, plastikowej pompki oraz zacisku świetnie sprawdzi się podczas przelewania trunków alkoholowych oraz ich butelkowania. Wężyk został wykonany z elastycznego tworzywa sztucznego PCV posiadającego atest zapewniający bezpieczne użytkowanie w kontakcie z żywnością. Szklana rurka z otworem wlotowym umieszczonym kilka centymetrów od jej trzonu pozwala na zlewanie trunków bez obawy o zaciągnięcie osadu z dna balkonu. Zacisk umożliwia regulację szybkości zlewania cieczy, a pompka pozwala na wygodne zaciąganie płynu.
Dane techniczne:
Sposób użycia:
Przed rozpoczęciem użytkowania wężyk należy przepłukać gorącą wodą w celu dezynfekcji oraz rozprostowania zagięć. Końcówkę wężyka ze szklaną rurką umieścić w balonie. Ustalić głębokość zanurzenia szklanej rurki, pomagając sobie przy tym płytką oporową (umieszczoną wzdłuż wężyka). Ścisnąć pompkę, zamknąć zacisk, a następnie energicznym ruchem rozprężyć pompkę (do wężyka zostanie zassany płyn). Koniec wężyka włożyć do ustawionego niżej naczynia i zwolnić zacisk.
Naturalny preparat sodowy zawierający bentonit C Clair T o cennych właściwościach adsorpcyjno-klarujących. Środek poprawia klarowność trunków poprzez stabilizację białkową oraz częściowo usuwa z nich żelazo, miedź, garbniki, niektóre substancje barwnikowo-białkowe czy pozostałości środków ochrony roślin. Preparat nie pozostawia posmaku czy zapachu w oczyszczanych produktach.
1 opakowanie wystarcza na ok. 12,5 litra wina. Wielkość dawki należt dostosować do ilości i rodzaju substancji białkowych w klarowanym wyrobie, jego składu chemicznego i właściwości fizycznych. Zazwyczaj stosuje się od 30 do 150 g na 100 litrów wina (wyższe dawki stosuje się do win o znacznej zawartości substancji białkowej), dlatego sugeruje się stosować dawkę uśrednioną (10 g na 12,5 l) lub też dawkę dobrać doświadczalnie (wykonując próby na 1 litrze wina).
Sposób użycia:
Ustaloną ilość bentonitu rozprowadzić w zimnej, przegotowanej wodzie w stosunku 1:5, dokładnie wymieszać nie pozostawiając grudek i pozostawić do spęcznienia na okres 20-24 godzin. Następnie do spęczniałej masy dodać (objętościowo) taką samą ilość wina, dokładnie wymieszać, wlać do naczynia z winem. W ciągu pierwszych 2-3 dni mieszać nastaw co 3-4 godziny, a następnie pozostawić nastaw na kilka dni do całkowitej tzw. sedymentacji osadów, co widoczne jest jako opadnięcie ich na dno naczynia. Wino po sedymentacji należy ostrożnie ściągnąć znad osadu, przefiltrować i odleżakować przed rozlewem. W celu przyspieszenia sedymentacji osadów nastaw można doklarować 1-procentowym wodnym roztworem żelatyny, w dawce 1-2 g/50 litrów wina.
Preparat przeznaczony do odkażania naczyń w których produkowane są trunki alkoholowe. Preparat zawiera pirosiarczyn potasu, który w środowisku kwaśnym ulega rozpuszczeniu wydzielając SO 2 i niszczy w ten sposób niepożądaną florę bakteryjną i grzybiczą.
Sposób stosowania:
Drożdże z gatunku Saccharomyces cerevisiae i Saccharomyces bayanus przeznaczone do wyrobu win owocowych, gronowych oraz innych rodzajów trunków Produkt zapewnia prawidłowy przebieg procesu fermentacji poprzez pochłonięcie cukru w początkowej fazie a następnie rozłożenie go na etanol i dwutlenek węgla. Drożdże świetnie sprawdzą się do produkcji czerwonych win stołowych i deserowych, a także do win białych. Wykazują tolerancję alkoholową do 17%, nie zawierają środków konserwujących.
1 opakowanie (7g) drożdży wystarcza na wyprodukowanie 25 l wina.
Sprzedaż dotyczy: 1 x szklane naczynie, 1 x plastikowy kosz, 1 x korek do balonu, 1 x rurka fermentacyjna, 1 x wężyk do obciągu wina z pompką i zaciskiem, 2 x Clearwin, 1 x drożdże Burgund Extra, 1 x Septowin.
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również: