Winomierz (cukromierz) pomiar stężenia cukru BIOWIN Rozszerzyć

Winomierz (cukromierz) pomiar stężenia cukru BIOWIN

N11

5974

Nowy

Winomierz do pomiaru stężenia cukru.

Więcej szczegółów

15,40 zł

0.05 kg

  • Zapytaj o produkt

    Winomierz (cukromierz) pomiar stężenia cukru BIOWIN

    Winomierz (cukromierz) pomiar stężenia cukru BIOWIN

    Winomierz do pomiaru stężenia cukru.

    Biowin Biowin

    Wysyłka w ciągu 48 godzin

    120 dni na zwrot

    Dostawa już od 9,99 zł
             Sprawdź koszt wysyłki


    Dostawa już od 9,99 zł
    Sprawdź koszt wysyłki

    Wysyłka

    Sposoby dostawyNazwaCena
    InPost Paczkomaty 24/7 InPost Paczkomaty 24/7 9,99 zł
    InPost Kurier InPost Kurier 14,99 zł
    InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 17,98 zł
    Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
    Kurier DHL Kurier DHL 22,13 zł
    Kurier DHL (pobranie) Kurier DHL (pobranie) 19,99 zł

    Głównymi elementami miernika są:

    • probówka i pływak z odpowiednio naniesioną skalą do pomiaru gęstości płynu w stopniach Ballinga (Blg). Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20 - 21°C.
    • Pomiar stężenia cukru dokonywany jest poprzez bezpośredni odczyt.
    • Zakres: od 0 do 24°Blg (1°Blg odpowiada w przybliżeniu 10g cukru w 1L soku (moszczu).


    Dla ułatwienia zakresy zalecanych stężeń cukru w trakcie poszczególnych etapów przygotowania wina wyróżniono odpowiednimi kolorami:

    • przed rozpoczęciem fermentacji stężenie cukru nie powinno przekraczać 22°Blg - obszar różowy.
    • zaraz po dodaniu kolejnych dawek cukru w trakcie fermentacji, wskazania winomierza nie powinny przekraczać 16°Blg – obszar żółty.
    • odczyt w końcowej fazie fermentacji dla win wytrawnych i półsłodkich, mieścić powinien się w przedziale - obszar zielony.

     

    Areometr ten pozwala również w sposób pośredni określić stężenie alkoholu w winie, poprzez proste obliczenia.

           
    Użytkowanie :
    W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić niewielką ilością płynu pozbawionego cząstek stałych i pęcherzyków gazu. Ilość płynu powinna być taka, aby umieszczony w probówce pływak unosił się swobodnie i nie dotykał ścianek zbiorniczka. Wartość stężenia cukru odczytujemy wg menisku górnego cieczy. W celu zdbadania zawartości alkoholu w winie należy zbadać pomiar stężenia cukru w zastawie początkowym i końcowym. W rzeczywistości istnieją spore trudność planowania zawartości alkoholu w winie, ponieważ spowodowane są sporą ilością czynników wpływających na proces fermentacji. O większą stabilność należy zdbać stosując odpowiedni przyrząd mierniczy nastawu. Produkt niezbędny przy produkcji wina.
     
    Symbol produktu: BW-013054

    Oceń 
    2020-06-04

    dobra jakość

    Szybka dostawa, produkt ładnie zapakowany, a sam blglomierz działa poprawnie, nie przekłamuje w pomiarach cukru jak to się często zdarza. Polecam.

      Napisz swoją opinię! !

      Napisz opinię

      Winomierz (cukromierz) pomiar stężenia cukru BIOWIN

      Winomierz (cukromierz) pomiar stężenia cukru BIOWIN

      Obecny zakres działalności:

      Obecnie firma Biowin zatrudnia kilkadziesiąt osób, dysponuje własnym transportem, dużymi powierzchniami magazynowymi oraz rozbudowanym działem produkcyjnym.



      • Obsługujemy hurtownie oraz centra handlowe w całym kraju i sukcesywnie zwiększamy eksport.

      • Prowadzimy sprzedaż na stronie www.biowin.pl oraz na stronach tj. Allegro oraz Ebay.

      • Posiadamy własne laboratorium mikrobiologiczne, od kilku lat z wdrożonym systemem HACCP.