Nowy Winomierz (cukromierz) pomiar stężenia cukru BIOWIN Rozszerzyć

Winomierz (cukromierz) pomiar stężenia cukru BIOWIN

Biowin Biowin

BW-013054

Nowy

Winomierz do pomiaru stężenia cukru.

Więcej szczegółów

18,20 zł

0.05 kg

✈   Wysyłka w ciągu 48 godzin 

↺   120 dni na zwrot

☎   12 312 51 56

✉   info@egarden24.pl
Dostawa już od 9,99 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

Sposoby dostawy Nazwa Cena
InPost Paczkomaty 24/7 InPost Paczkomaty 24/7 9,99 zł
InPost Kurier InPost Kurier 14,99 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 17,98 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier DHL (dostawa w godzinach: 18-22) Kurier DHL (dostawa w godzinach: 18-22) 29,51 zł
Kurier DHL (pobranie - dostawa w godzinach: 18-22) Kurier DHL (pobranie - dostawa w godzinach: 18-22) 31,97 zł
przesyłka kurierska przesyłka kurierska 184,50 zł

Głównymi elementami miernika są:

  • probówka i pływak z odpowiednio naniesioną skalą do pomiaru gęstości płynu w stopniach Ballinga (Blg). Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20 - 21°C.
  • Pomiar stężenia cukru dokonywany jest poprzez bezpośredni odczyt.
  • Zakres: od 0 do 24°Blg (1°Blg odpowiada w przybliżeniu 10g cukru w 1L soku (moszczu).


Dla ułatwienia zakresy zalecanych stężeń cukru w trakcie poszczególnych etapów przygotowania wina wyróżniono odpowiednimi kolorami:

  • przed rozpoczęciem fermentacji stężenie cukru nie powinno przekraczać 22°Blg - obszar różowy.
  • zaraz po dodaniu kolejnych dawek cukru w trakcie fermentacji, wskazania winomierza nie powinny przekraczać 16°Blg – obszar żółty.
  • odczyt w końcowej fazie fermentacji dla win wytrawnych i półsłodkich, mieścić powinien się w przedziale - obszar zielony.

 

Areometr ten pozwala również w sposób pośredni określić stężenie alkoholu w winie, poprzez proste obliczenia.

       
Użytkowanie :
W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić niewielką ilością płynu pozbawionego cząstek stałych i pęcherzyków gazu. Ilość płynu powinna być taka, aby umieszczony w probówce pływak unosił się swobodnie i nie dotykał ścianek zbiorniczka. Wartość stężenia cukru odczytujemy wg menisku górnego cieczy. W celu zdbadania zawartości alkoholu w winie należy zbadać pomiar stężenia cukru w zastawie początkowym i końcowym. W rzeczywistości istnieją spore trudność planowania zawartości alkoholu w winie, ponieważ spowodowane są sporą ilością czynników wpływających na proces fermentacji. O większą stabilność należy zdbać stosując odpowiedni przyrząd mierniczy nastawu. Produkt niezbędny przy produkcji wina.
 
Symbol produktu: BW-013054

Oceń 
2020-06-04

dobra jakość

Szybka dostawa, produkt ładnie zapakowany, a sam blglomierz działa poprawnie, nie przekłamuje w pomiarach cukru jak to się często zdarza. Polecam.

Napisz swoją opinię! !

Napisz opinię

Winomierz (cukromierz) pomiar stężenia cukru BIOWIN

Winomierz (cukromierz) pomiar stężenia cukru BIOWIN

Obecny zakres działalności:

Obecnie firma Biowin zatrudnia kilkadziesiąt osób, dysponuje własnym transportem, dużymi powierzchniami magazynowymi oraz rozbudowanym działem produkcyjnym.



  • Obsługujemy hurtownie oraz centra handlowe w całym kraju i sukcesywnie zwiększamy eksport.

  • Prowadzimy sprzedaż na stronie www.biowin.pl oraz na stronach tj. Allegro oraz Ebay.

  • Posiadamy własne laboratorium mikrobiologiczne, od kilku lat z wdrożonym systemem HACCP.