N11
6741
Nowy
Drożdże winiarskie TURBOFRUIT 5-7 dni, to idealny produkt do szybkiej i pewnej fermentacji nastawów owocowych . Przy nastawie 6,5kg cukru otrzymamy czysty 14-18% alkohol.
Sposoby dostawy | Nazwa | Cena |
---|---|---|
![]() | InPost Kurier | 16,59 zł |
![]() | InPost Paczkomaty 24/7 | 9,99 zł |
![]() | InPost Kurier Pobranie | 17,82 zł |
![]() | Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) | Za darmo! |
![]() | Kurier DHL | 16,99 zł |
![]() | Kurier DHL (pobranie) | 22,13 zł |
![]() | Kurier DHL - przesyłka gabarytowa | 34,99 zł |
Drożdże TURBO FRUITS 5-7dni firmy BIOWIN, to wysokoalkoholizująca mieszanka drożdży winiarskich wraz z pożywką fermentacyjną nastawów z białych i czerwonych win. Dzięki produktowi, otrzymamy w szybki i łatwy sposób domowej roboty alkohol. Gotowe wino może być spożyte bezpośrednio po produkcji lub możemy pozostawić go do dalszego dojrzewania, albo destylacji. Produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu.
Drożdże gorzelnicze to nieodzowny sprzymierzeniec do produkcji mocniejszych trunków alkoholowych. Drożdże wchodzą w reakcję i pozwalają na zafermentowanie nastawu cukrowego, zbożowego a nawet owocowego. Dzięki czemu możemy otrzymać zacier, który możemy przerobić na domowy bimber lub bardziej szlachetne różne odmiany wódki oraz whisky lub koniak.
Dlaczego warto kupić produkt ?
-wysoka wydajność 25L
-szybka fermentacja do 5-7 dni
-otrzymany alkohol do 14-18%
-uwydatniony zapach owoców
Moc nastawu ?
Moc nastawu, którą otrzymamy po dodaniu drożdży gorzelniczych jest przede wszystkim uzależniona od ilości cukru w roztworze. Przy 6 kg. w 25 litrowym nastawie można z reguły uzyskać około 12-13%, natomiast 8 kg. pozwala na stworzenie zacieru 19-20%. Niestety nie z każdym szczepem drożdży otrzymamy mocny zacier. Stworzenie trunku wysokoprocentowego jest możliwe, po dodaniu drożdży z odpowiednią odpornością alkoholową. W przeciwnym wypadku zginą zbyt wcześnie i fermentacja ustanie. Do fermentacji większych ilości cukru przeznaczone są zwykle drożdże oznaczone cyfrą 8.
-Przygotować nastaw, według przepisu dla wybranych owoców dedykowanych na wino półsłodkie
-Drożdże wsypujemy do 300ml wody, o temp. Nie przekraczającej 30 stopni Celsjusza oraz dokładnie mieszamy.
-pozostawiamy na 30minut, a następnie całość wlewamy do gotowego nastawu wina. Cukier (200-300 g/l) należy dodawać w dwóch porcjach: 1/2 na początku fermentacji, resztę po trzech dniach.
-Fermentujemy w temp. 20-29 stopni Celsjusza w okresie 5-7 dni, aż do ustania wydzielania się CO2.
UWAGA!!!
FERMENTACJA PRZEBIEGA BARDZO BURZLIWIE
Skład:
-drożdże winiarskie
-pożywka mineralna
-witamina B1.
Wydajność:
Z 40g produktu otrzymamy od 10L do 25L gotowego czystego alkoholu
Drożdże gorzelnicze TurboFruit 5-7 dni 40 g BIOWIN
Obecny zakres działalności:
Obecnie firma Biowin zatrudnia kilkadziesiąt osób, dysponuje własnym transportem, dużymi powierzchniami magazynowymi oraz rozbudowanym działem produkcyjnym.
* Pola wymagane
lub Anuluj