25907441900113
15658
25907441900113
Nowy
Kompleksowy zestaw produktów marki Multimex umożliwiający przygotowanie 54 l domowych czerwonych win.
16 Przedmiot Przedmioty
Produkt tymczasowo niedostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Wysyłka w ciągu 24 godzin
120 dni na zwrot
* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!
Sposoby dostawy | Nazwa | Cena |
---|---|---|
Paczkomat® InPost 24/7 | 14,85 zł | |
InPost Kurier | 17,75 zł | |
InPost Kurier Pobranie | 19,91 zł | |
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) | Za darmo! | |
Kurier - przesyłka gabarytowa | Kurier - przesyłka gabarytowa | 20,91 zł |
Zestaw zawiera
Pożywka EXTRA do drożdży winnych, idealnie stymuluje rozwój drożdży, zarówno w winach białych jak i czerwonych i różowych.
Drożdże aktywne, suche BURGUND, idealnie nadają się do domowej produkcji win czerwonych. Produkt posiada długi, do 18 miesięcy okres przydatności.
Clearwin Multimex służy do klarowania win, soków owocowych, octu itp.
Preparat Septowin z pirosiarczynem potasu przeznaczony jest do stosowania podczas konserwacji win, moszczów i soków oraz odkażania naczyń i akcesoriów wykorzystywanych podczas produkcji trunków alkoholowych (balony, gąsiory na wino itp.).
Zawierają szczepy drożdży z gatunku Saccharomyces cerevisiae i Saccharomyces bayanus przeznaczone do wyrobu win owocowych, gronowych oraz innych rodzajów trunków. Produkt zapewnia prawidłowy przebieg procesu fermentacji poprzez pochłonięcie cukru w początkowej fazie a następnie rozłożenie go na etanol i dwutlenek węgla. Drożdże świetnie sprawdzą się do produkcji czerwonych win stołowych i deserowych. Pozwalają na uzyskanie 15- 16% alkoholu, nie zawierają środków konserwujących, a ich nośnikiem jest czysty susz jabłkowy.
Uniwersalny produkt wspomagający prawidłowy przebieg fermentacji domowych win białych i czerwonych. Pożywka zawiera spożywcze sole amonowe o wysokiej zawartości fosforu i azotu, które intensyfikują proces namnażania się drożdży oraz przebieg procesu fermentacji.
Naturalny preparat mineralny (sodowy) zawierający bentonity, w tym bentonit C Clair T wykazujący cenne właściwości adsorpcyjno-klarujące. Środek poprawia klarowność trunków poprzez stabilizację białkową oraz częściowo usuwa z nich żelazo, miedź, garbniki, niektóre substancje barwnikowo-białkowe czy pozostałości środków ochrony roślin. Produkt nie pozostawia żadnego posmaku czy zapachu w oczyszczanych trunkach.
Wielkość dawki bentonitu zależy od ilości i rodzaju substancji białkowych w klarowanym produkcie oraz od rodzaju klarowanego produktu - jego składu chemicznego i właściwości fizycznych.
Najczęściej stosowane dawki mieszczą się w przedziale od 30 do 150 g na 100 litrów wina (wyższe dawki stosuje się do win o znacznej zawartości substancji białkowej), dlatego sugeruje się stosować dawkę uśrednioną (10 g na 12,5 l) lub też dawkę dobrać doświadczalnie (wykonując próby na 1 litrze wina).
W celu przyspieszenia sedymentacji osadów nastaw można doklarować 1-procentowym wodnym roztworem żelatyny, w dawce 1-2 g/50 litrów wina
Septowin jest środkiem wykorzystywanym do konserwacji moszczów, soków oraz win. Preparat zawiera pirosiarczyn potasu, który w środowisku kwaśnym ulega rozpuszczeniu wydzielając SO2 (tzw. metoda siarkowania) i niszczy w ten sposób niepożądaną florę bakteryjną i grzybiczą. Produkt nadaje się również do odkażania naczyń, w których produkowane są trunki alkoholowe.
Sprzedaż dotyczy: 3 x drożdże Burgund Extra, 3 x pożywka dla drożdży Extra, 4 x Clearwin, 1 x Septowin