ZESTAW do balonu 25 l Drożdże brugund Rozszerzyć

Zestaw do produkcji czerwonego wina 25l Multimex

45907441900117

15660

45907441900117

Nowy

Kompleksowy zestaw produktów marki Multimex umożliwiający przygotowanie 25 l domowych czerwonych win.

Więcej szczegółów

32 Przedmioty

25,28 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni %price%

Zapytaj o produkt

Zestaw do produkcji czerwonego wina 25l Multimex

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Multimex

Wysyłka w ciągu 24 godzin

120 dni na zwrot

Dostawa już od 14,85 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

* Dla zakupów powyżej 400,00 zł darmowa dostawa!

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Paczkomat® InPost 24/7 Paczkomat® InPost 24/7 14,85 zł
InPost Kurier InPost Kurier 17,75 zł
InPost Kurier Pobranie InPost Kurier Pobranie 19,91 zł
Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Odbiór osobisty w Krakowie (ul. Balicka 100) Za darmo!
Kurier - przesyłka gabarytowa Kurier - przesyłka gabarytowa 20,91 zł
Rodzaj wina Białe Czerwone
Ilość wina 25l25l 34l34l 54l54l
Środki do wina Multimex: Enzym PectolasaEnzym Pectolasa ClearwinClearwin SeptowinSeptowin
Pożywki Multimex: ExtraExtra MaxMax
Produkty do win firmy Browin: Kliknij Tutaj

Zestaw zawiera

Zestaw wysokiej jakości produktów firmy Multimex pozwalających na przygotowanie 25l wina czerwonego.

W skład zestawu wchodzą:

✅ 1 x 7 g drożdże winne Burgund Extra

Zawierają szczepy drożdży z gatunku Saccharomyces cerevisiae i Saccharomyces bayanus przeznaczone do wyrobu win owocowych, gronowych oraz innych rodzajów trunków. Produkt zapewnia prawidłowy przebieg procesu fermentacji poprzez pochłonięcie cukru w początkowej fazie a następnie rozłożenie go na etanol i dwutlenek węgla. Drożdże świetnie sprawdzą się do produkcji czerwonych win stołowych i deserowych. Pozwalają na uzyskanie 15- 16% alkoholu, nie zawierają środków konserwujących, a ich nośnikiem jest czysty susz jabłkowy.

✅1 x 7 g pożywka dla drożdży winnych Extra

Uniwersalny produkt wspomagający prawidłowy przebieg fermentacji domowych win białych i czerwonych. Pożywka zawiera spożywcze sole amonowe o wysokiej zawartości fosforu i azotu, które intensyfikują proces namnażania się drożdży oraz przebieg procesu fermentacji. 

✅2 x 10 g Clearwin preparat do klarowania win i soków

Naturalny preparat mineralny (sodowy) zawierający bentonity, w tym bentonit C Clair T wykazujący cenne właściwości adsorpcyjno-klarujące. Środek poprawia klarowność trunków poprzez stabilizację białkową oraz częściowo usuwa z nich żelazo, miedź, garbniki, niektóre substancje barwnikowo-białkowe czy pozostałości środków ochrony roślin. Produkt nie pozostawia żadnego posmaku czy zapachu w oczyszczanych trunkach.

Dawkowanie:

Jedno opakowanie produktu wystarcza na ok. 12,5 litra wina. Wielkość dawki należy dostosować do ilości i rodzaju substancji białkowych w klarowanym wyrobie, jego składu chemicznego i właściwości fizycznych. Zazwyczaj stosuje się od 30 do 150 g na 100 litrów wina (wyższe dawki stosuje się do win o znacznej zawartości substancji białkowej), dlatego sugeruje się stosować dawkę uśrednioną (10 g na 12,5 l) lub też dawkę dobrać doświadczalnie (wykonując próby na 1 litrze wina).

Sposób użycia:

Ustaloną ilość bentonitu rozprowadzić w zimnej, przegotowanej wodzie w stosunku 1:5, dokładnie wymieszać nie pozostawiając grudek i pozostawić do spęcznienia na okres 20-24 godzin. Następnie do spęczniałej masy dodać (objętościowo) taką samą ilość wina, dokładnie wymieszać, wlać do naczynia z winem. W ciągu pierwszych 2-3 dni mieszać nastaw co 3-4 godziny, a następnie pozostawić nastaw na kilka dni do całkowitej tzw. sedymentacji osadów, co widoczne jest jako opadnięcie ich na dno naczynia. Wino po sedymentacji należy ostrożnie ściągnąć znad osadu, przefiltrować i odleżakować przed rozlewem. W celu przyspieszenia sedymentacji osadów nastaw można doklarować 1-procentowym wodnym roztworem żelatyny, w dawce 1-2 g/50 litrów wina.

✅1 x 10 g Septowin środek konserwujący do moszczów, win i soków 

Septowin jest środkiem wykorzystywanym do konserwacji moszczów, soków oraz win. Preparat zawiera pirosiarczyn potasu, który w środowisku kwaśnym ulega rozpuszczeniu wydzielając SO2 (tzw. metoda siarkowania) i niszczy w ten sposób niepożądaną florę bakteryjną i grzybiczą. Produkt nadaje się również do odkażania naczyń, w których produkowane są trunki alkoholowe.

Sposób stosowania:

  • Do odkażania - 10 g/ 2 litry wody,
  • Siarkowania moszczu: 10 g/30-50 litrów moszczu (może spowodować nieznaczne spowolnienie fermentacji),
  • Siarkowania wina po fermentacji: 10 g/ 100 litrów wina. Przechowywać w chłodnym, suchym, niedostępnym dla dzieci miejscu.

Sprzedaż dotyczy: 1 x drożdże Burgund Extra, 1 x pożywka dla drożdży Extra, 2 x Clearwin, 1 x Septowin

Napisz opinię

Zestaw do produkcji czerwonego wina 25l Multimex

Zestaw do produkcji czerwonego wina 25l Multimex